«Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς», την Κυριακή στην Παραμυθούπολη στο Άνω Καλαμάκι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 18:04
«Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς», την Κυριακή στην Παραμυθούπολη στο Άνω Καλαμάκι
Οι συγγραφείς του βιβλίου «Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς» από το willowisps.gr, έρχονται στην Παραμυθούπολη Αλίμου την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

Από τις 13:00 έως τις 15:00, θα σας περιμένουν στο σπιτάκι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσετε από κοντά τις «ιστορίες της γιαγιάς».

Υπόθεση: Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες. Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.

Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

Γράφουν οι: Άρτεµις Βελούδου – Αποκότου, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αγνή Σιούλα, Γιώργος Shoji Μαρούδης, Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου, Παναγιώτα Τσιµπαλίδη, Βίβιαν Φόρτη και Γιώργος Χατζηκυριάκος.

Κυριακή 31/12

13:00-15:00

Σπιτάκι Δημ. Βιβλιοθήκης – Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πλατείας Καραϊσκάκη, Άνω Καλαμακι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 18:04