Το ντοκιμαντέρ «HIPPIE – HIPPIE MATALA! MATALA!» μέσα από συνεντεύξεις πρώην «χίπις» και ντόπιων αλλά και μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, διερευνά τους μύθους και τις αλήθειες των Ματάλων από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 έως τον διωγμό τους με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και με τη βοήθεια της χωροφυλακής και του στρατού.

Τον Ιούνιο του 2011, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γερμανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Arn Strohmeyer «Ο Μύθος των Ματάλων», εκατοντάδες πρώην «ένοικοι» των σπηλαίων συναντήθηκαν στα Μάταλα σε ένα μεγάλο hippies reunion που οργάνωσε ο δήμος Φαιστού. Ποιοι ήταν στ΄ αλήθεια οι χίπηδες και, τελικώς, τι σημαίνει «χίπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Πουλικάκος που υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική της ταινίας, οι Γερμανοί Αρν και Έλμαρ, οι Αγγλίδες αδελφές Σίρλευ και Παμ που ζουν τώρα στην Αυστραλία, η Αμερικανίδα Μπέτσυ και η Βρετανίδα Λιζ, η γιαγιά Αλεξάνδρα και η γιαγιά Κατερίνα που είχε το περίπτερο, ο Στέλιος που ζει στην Καλιφόρνια και είχε το θρυλικό Mermaid café και ο Βαγγέλης από το ΔΕΛΦΙΝΙ αλλά και ο Γιώργης, ο φτωχός Ματαλιώτης ψαράς και φίλος της Joni Mitchell, απαντούν και σχολιάζουν ζητήματα όπως: οι σχέσεις μεταξύ των ντόπιων και των χίπηδων, ο πόλεμος στο Βιετνάμ και η χούντα στην Ελλάδα, τα ναρκωτικά και το ελεύθερο σεξ, η εκκλησία και τα rent rooms, ο διεθνής και ο τοπικός τύπος.

Το ντοκιμαντέρ «HIPPIE – HIPPIE MATALA! MATALA!, βασίστηκε στο σενάριο και την έρευνα Μαρίας Π. Κουφοπούλου, είναι μια παραγωγή του Τμήματος Νεανικών & Επιμορφωτικών Προγραμμάτων – της ΕΡΤ ΑΕ και έκανε την πρεμιέρα του στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.
Τιμή εισ. 6€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης