«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 17:30
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ παρατείνονται  μετά το Πάσχα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, λόγω μεγάλης επιτυχίας και θερμής ανταπόκρισης του κοινού, οι παραστάσεις του έργου του Τζεφ Μπάρον «ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Τάσο Ιορδανίδη.

Λίγα λόγια για το έργο :

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο σαν μία ''κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις''.

Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη (επιβεβλημένη από το δικαστήριο) ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.

Οι δύο ήρωες χαρακτηρίζονται από κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάθε ''Πέμπτη'' (επίσκεψη) να σηματοδοτείται από μία ανατροπή...

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες. Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία στη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Στην Ελλάδα έχει αποσπάσει τα θεατρικά βραβεία έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνειών, σκηνικού και φωτιστικού σχεδιασμού.

 
     ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη : 19:30

Πέμπτη : 21:00

Παρασκευή : 21:00

Σάββατο : 21:00

Κυριακή : 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική Είσοδος : 16 ευρώ

Μειωμένο : 12 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα και 40 λεπτά με διάλειμμα


    Θέατρο Άνεσις

    Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

    Τηλ. 210 7488881 & 210 7488882


Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 17:30