Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το μουσικό γεγονός της χρονιάς…

Oι Red Hot Chili Peppers (κόκκινες καυτερές πιπεριές) από την Καλιφόρνια, προσγειώνονται στην αρένα του ΟΑΚΑ στην πολυαναμενόμενη, πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Τα μέλη συγκροτήματος, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith και ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer, θα καλωσορίσουν το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό, υποσχόμενοι μία μαγευτική μουσική βραδιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το πρώτο βίντεο μέσα από το ΟΑΚΑ:

Ρεπόρτερ της zougla.gr και του zougla radio θα βρίσκονται στο στάδιο για να σας μεταφέρουν την καυτή ατμόσφαιρα, με συνεχή ρεπορτάζ.

Μείνετε συντονισμένοι στο zougla radio για το μοναδικό υπερθέαμα…

Καριέρα γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις…


(Από αριστερά: ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis)

Οι Red Hot Chili Peppers δημιουργήθηκαν στην πόλη των αγγέλων, το Los Angeles, το 1983. Το 1984 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. Το Blood Sugar Sex Magik ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με παγκόσμια απήχηση και πωλήσεις πάνω από 13 εκατομμύρια. Παραγωγός ο Rick Rubin. Με τον ίδιο παραγωγό κυκλοφόρησαν το 1999 το Californication, το πιο επιτυχημένο, εμπορικά, άλμπουμ του συγκροτήματος.

Οι πολύ-πλατινένιοι και πολυ-βραβευμένοι με Grammy Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα rock συγκροτήματα της ιστορίας. Με πάνω από 70 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, όπως του Best Album Rock για το “Stadium Arcadium”, του Best Rock Performance By a Duo or Group για το “Dani California”, του Best Rock Song για το “Scar Tissue” και του Best Hard Rock Performance With Vocal για το “Give It Away”.

Τον Απρίλιο του 2012 το συγκρότημα έγινε δεκτό στο πάνθεον του Rock And Roll Hall of Fame.

Ο μοναδικός και χαρακτηριστικός ήχος τους είναι βασισμένος σε ένα συνδυασμό ροκ, πανκ και φανκ. Εκτός από τον ήχο, η εικόνα ολοκληρώνεται και με την έντονη σκηνική τους παρουσία, την οποία εδώ και χρόνια περιμένουμε ανυπόμονα να ζήσουμε ζωντανά.

Ο αστερίσκος-έμβλημα των Red Hot Chili Peppers αντιπροσωπεύει το άπειρο, μια δημιουργική δύναμη χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, πάντα σε κίνηση.

Ήρθε η ώρα να βιώσουμε αυτή την ενέργεια από κοντά!


(Μία ανάσα πριν το μουσικό γεγονός της χρονιάς)


(Φίλοι και φαν του ροκ συγκροτήματος αναμένουν την εμφάνισή του)


(Πλήθος κόσμου μπροστά από το stage)


(Το stage)

Το οδοιπορικό του συγκροτήματος:

Για να δούμε τις ρίζες του συγκροτήματος πρέπει να γυρίσουμε στα μαθητικά χρόνια των Anthony Kiedis, Michael Balzary και Hillel Slovak στο γυμνάσιο “Fairfax”, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο Αnthony έγραφε ποίηση ενώ οι Michael και Hillel είχαν δείξει ήδη το ταλέντο τους στα μουσικά όργανα. Σύντομα οι τρεις φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος. Οι αρχικές επιρροές είχαν τη βάση τους τόσο στη σκηνή του L. A. punk (και συγκροτήματα όπως: the Germs, Black Flag, Fear, Minutemen), όσο και τη σκηνή του funk (με συγκροτηματα όπως: Parliament-Funkadelic, Sly & the Family Stone κ.α.).

Μαζί με τον τέταρτο φίλο Jack Irons στα ντραμς άρχισαν εντατικές πρόβες που οδήγησαν στη δημιουργία του συγκροτήματος με το όνομα σιδηρόδρομο: “Tony Flow & the Miraculously Majestic Masters of Mayhem”. Μετά την ίδρυση λοιπόν ακολούθησαν οι ζωντανές εμφανίσεις. Στην αρχή της δεκαετίας του 80 το συγκρότημα εμφανιζόταν κυρίως σε strip bars οπού βέβαια έβγαιναν στη σκηνή σχεδόν γυμνοί. Γύρω στο 1983 λοιπόν, ο Balzary είχε αλλάξει βέβαια το όνομα του σε “Flea” και το γκρουπ είχε αλλάξει πια το όνομα του σε: «Red Hot Chili Peppers». Η σύνθεση που προαναφέραμε δεν είχε μεγάλη διάρκεια όμως, καθώς οι Slovak και Irons προτίμησαν να αποχωρήσουν για να αφιερωθούν σε ένα άλλο project, τους: “What Is This”. Mε τους Jack Sherman (κιθάρα) και Cliff Martinez (στα ντραμς), οι Peppers υπογράφουν στην εταιρία EMI και το 1984 κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους.

Στο μεταξύ το project, των What Is This δεν άντεξε πολύ και έτσι το 1985 οι Slovak και Irons ξαναγύρισαν στο αρχικό συγκρότημα για την κυκλοφορία του “Freaky Styley” χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και του : “The Uplift Mofo Party Plan” που ακολούθησε 2 χρόνια αργότερα. Το τελευταίο τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον του μουσικού κόσμου, και το ίδιο συνέβη με το επόμενο τους, ένα ep με τίτλο “Abbey Road” που κυκλοφόρησε το 1998. Καθώς λοιπόν τα πράγματα έδειχναν να κυλούν ομαλά για τους Red Hot Chili Peppers, ένα από τα μέλη τους, ο Slovak χάνει τη ζωή του από υπερβολική δόση ηρωίνης τον Ιούνιο του 1988. Ύστερα από αυτό ο Irons εγκαταλείπει οριστικά το γκρουπ ενώ στο νέο lineup προστίθεται για λίγο ο κιθαρίστας των “Parliament” Blackbyrd McKnight και ο ντραμερ των “Dead Kennedys” D.H. Peligro, αλλά η τελική σύνθεση περιλαμβάνει τους John Frusciante και Chad Smith στη θέση τους. Με αυτή την σύνθεση λοιπόν το 1989 οι Peppers κυκλοφορούν το album “Mother’s Milk” μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται η διασκευή “Higher Ground” του Stevie Wonder και γνωρίζει αμέσως επιτυχία χάρη στις πολλαπλές αναμεταδόσεις του video clip στο μουσικό κανάλι MTV.

Το 1992 και καθώς το συγκρότημα βρίσκεται σε περιοδεία, ο Frusciante αναγκάζεται να εγκαταλείψει λόγω εθισμού στα ναρκωτικά. Το επόμενο καλοκαίρι ο Arik Marshall παίρνει τη θέση του Frusciante, και να οι Red Hot Chili Peppers σε θέση headliner στη σκηνή του Lollapalooza II Φεστιβάλ. Λίγο καιρό μετά η σύνθεση του γκρουπ θα αλλάξει για άλλη μία φορά, όμως η πορεία των Red Hot Chilli Peppers συνεχίζει προς την κορυφή, και βέβαια είναι αυτή η πορεία που τους έχει φέρει τόσο ψηλά στη λίστα με τα σημαντικότερα συγκροτήματα από το χώρο της ροκ μουσικής.

(Californication)

(Η μεγάλη επιτυχία Can’t Stop)

Οι Red Hot Chili Peppers έρχονται να εκπληρώσουν τον διακαή πόθο όλων των Ελλήνων fans…Ήδη από νωρίς το μεσημέρι, οι θαυμαστές του συγκροτήματος έσπευσαν στα εκδοτήρια του σταδίου για να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ και τα συνεργεία της παραγωγής επιδόθηκαν σε έναν μαραθώνιο προετοιμασιών για το βράδυ…

Kαταγγελία για πλαστά εισιτήρια στη zougla.gr:

Πάρτε μία γεύση από τις προετοιμασίες:


(Αναμονή έξω από το ΟΑΚΑ)


(Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ)


(Μικροπωλητές έξω από το στάδιο)


(Τα μπλουζάκια με το σήμα της μπάντας)

Τα συγκροτήματα για το opening act

Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος θα ανοίξουν τα συγκροτήματα AAAK (As Able As Kane) καιAs Able As Kane Sunny Side Of the Razor.

Οι AAAK «γεννήθηκαν» στα τέλη της δεκαετίας των ’80s στο Manchester – που εκείνη την εποχή αναφερόταν παντού ως MADchester – και στη σκηνή του κυριαρχούσαν μπάντες όπως οι Happy Mondays και οι Stone Roses.

Οι Sunny Side Of The Razor είναι το ελληνικό συγκρότημα που επιλέχθηκε από το management των RED HOT CHILI PEPPERS για να προετοιμάσουν το έδαφος για την παρθενική και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του μεγάλου συγκροτήματος στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το συγκρότημα της γνωστής ηθοποιού Σάννυ Χατζηαργύρη.

Πληροφορίες για τους θεατές

Sunny Side Of The RazorΗ προπώληση στα καταστήματα τελείωσε. Διαθέσιμα εισιτήρια θα μπορέσετε να βρείτε σήμερα στο ταμείο του ΟΑΚΑ από τις 12.00 και έπειτα.

Τελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ (ΟΑΚΑ) στις 4-9-2012

Μόνο για σήμερα, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε τη ρύθμιση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους θεατές της συναυλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι τελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό «Ειρήνη» της γραμμής 1, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
* Από Ειρήνη προς Πειραιά: 23.55, 00.10 και 00.25
* Από Ειρήνη προς Ομόνοια: 00:40
* Από Ειρήνη προς Κηφισιά: 23.53, 00.04, 00.14, 00.26, 00.41 και 00.56

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης