Εκατοντάδες μέτρα υφασμάτων, με ζωηρά χρώματα και μοτίβα χρησιμοποιεί η Αμερικανή καλλιτέχνις υφαντικής Αμάντα Μπρόουντερ (Amanda Browder) και μαζί με ομάδες εθελοντών τα ράβει σε τεράστια υφασμάτινα φύλλα που μοιάζουν με καπιτονέ παπλώματα. Αυτά τα υφασμάτινα φύλλα τα τυλίγει στη συνέχεια γύρω από κωδωνοστάσια, τα κρεμάει από αετώματα και μαρκίζες, δίνοντας στον περαστικό τη δυνατότητα καινούργιας εμπειρίας οικείων κτισμάτων.
    
 «Είμαι ερωτευμένη με τη μετασχηματιστική φύση των υλικών και με το πώς ο συνδυασμός του οικείου δημιουργεί αφηρημένες σχέσεις με τον χώρο» εκμυστηρεύεται η κάτοχος δύο μεταπτυχιακών -σε γλυπτική το ένα, σε εγκαταστάσεις το δεύτερο- καλλιτέχνις με από τη Μοντάνα. «Με ελκύει το να επανεφευρίσκω χρώματα Ποπ Αρτ, εξερευνώντας μετατοπίσεις της κλίμακας και γλυπτικές αντιλήψεις» εξηγεί.
    
Αν και είναι πλέον εγκατεστημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η τέχνη της απαιτεί να ταξιδεύει συχνά. Προσφάτως, την κάλεσε στο Grand Rapids, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ο μεγάλου κύρους οργανισμός ArtPrize. Το πολύπτυχο έργο της – με τίτλο «Καλειδοσκοπικό» – εκτίθεται αυτή την περίοδο σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Grand Rapids.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης