Καλλιτέχνες όπως οι PJ Harvey, Nick Cave και Johnny Marr υπογράφουν επιστολή της Ομοσπονδίας Δημιουργικών Βιομηχανιών (CIF) προτρέποντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποδεσμεύσει κεφάλαια για την υποστήριξη των καλλιτεχνικών βιομηχανιών.
    
Η επιστολή, που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ και τον υπουργό Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν, προειδοποιεί ότι η χώρα θα μπορούσε να γίνει «πολιτιστικά άγονη γη» λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του COVID-19.

«Έρευνα της Creative Industries Federation σε 2.000 δημιουργικούς οργανισμούς και ελεύθερους επαγγελματίες αποκάλυψε ότι ένας στους επτά δημιουργικούς οργανισμούς πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο μέχρι το τέλος Απριλίου με τα υπάρχοντα οικονομικά αποθέματα. Μόνο το 50% πιστεύει ότι τα αποθέματά τους θα διαρκέσουν πέρα από τον Ιούνιο» τονίζεται στην επιστολή.
    
Η Κάρολαϊν Νόρμπερι, διευθύνουσα σύμβουλος της CIF, σχολίασε στην εφημερίδα «The Guardian»: «Ενώ τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους είναι ευπρόσδεκτα, γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες οργανισμοί και ελεύθεροι επαγγελματίες των δημιουργικών κλάδων που αγνοούνται και που απλά δεν μπορούν περάσουν αυτήν την κρίση χωρίς επείγουσα οικονομική στήριξη».
    
«Οι καλλιτέχνες δημιουργούν διαδικτυακό περιεχόμενο, το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν στα σπίτια τους» πρόσθεσε ο τραγουδιστής Ρούφους Γουέινραϊτ. «Δεν έχουν σταματήσει να παράγουν και θα ήταν έγκλημα ως κοινωνία να μην τους στηρίξουμε σε αυτήν την κρίση καθώς φροντίζουν για μας» ανέφερε.
    
Την ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με αίτημα να διατεθούν περισσότεροι πόροι για τη στήριξη των δημιουργικών κλάδων την περίοδο του αποκλεισμού λόγω κορωνοϊού υπογράφουν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες.
    
Η επιστολή εντάσσεται στην καμπάνια της CIF #OurWorldWithout με σκοπό να γίνει γνωστό ότι το 50% των δημιουργικών οργανισμών και επαγγελματιών έχουν ήδη χάσει το 100% των εσόδων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης