Εναλλακτικός οδηγός ανθρώπινης γεωγραφίας

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 20:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά μήκος της Εγνατίας οδού συναντήσαμε ανθρώπους με τις προσωπικές τους ιστορίες». Το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η καθημερινή ζωή αποδεικνύεται πιο ισχυρή από τα εθνικά πρόσωπα του κράτους.

Άγνωστοι και γνωστοί, οι άνθρωποι που ζουν κατά μήκος της Εγνατίας ―της ρωμαϊκής οδού που συνδέει την Δύση με την Ανατολή― μπλέκουν τις φωνές, τις παραδόσεις και τις θρησκείες τους φτιάχνοντας ένα ψηφιδωτό ξεπερνάει τις αυστηρές διακρίσεις των συνόρων.

Η ομάδα του Osservatorio Nomade που αποτελείται από καλλιτέχνες, ερευνητές, αρχιτέκτονες και σκηνοθέτες, διασχίζοντας τέσσερα κράτη, βίωσε την εμπειρία της διαδρομής από το Σαλέντο (Ελληνόφωνα Χωριά της Kάτω Ιταλίας) ως την Κωνσταντινούπολη, με στάσεις σε χωριά και πόλεις, στήνοντας συμβολικά με πέτρινες πλάκες (χιλιομετρικούς δείκτες των ρωμαϊκών οδών) ένα διακρατικό μνημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το ανεπανάληπτο βίωμα θα παρουσιάσει στο κοινό, το Σάββατο 10 Μαρτίου στον πολυχώρο «διέλευσις» μέσα από ήχους, εικόνες, τραγούδια, φωνές, αποσπάσματα από το βιβλίο και το ντοκιμαντέρ: «Ράδιο Εγνατία», ώστε η ιδιωτική εμπειρία να γίνει ένας «δημόσιος χώρος», όπου η διαφορετικότητα του λόγου να διατηρηθεί και να ακουστεί πέρα από τις εθνικότητες και τα σύνορα.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / www.dieleusis.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης