Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, το 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Το χοροστασιό» και ο Σύλλογος Πολιτισμού Καλλιθέας «Κυψέλη», με αφορμή τα γενέθλια του μεγάλου δημιουργού, διοργάνωσαν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο ρεμπέτη. Για να τη δείτε ολόκληρη, πατήστε: https://youtu.be/wLrdwJ774EY  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, το θέατρο γέμισε ασφυκτικά και η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον διευθυντή και ενός εκ των διοργανωτών, Ν. Δεμερτζή και χαιρετισμούς εκ μέρους των άλλων συνδιοργανωτών, Φ. Μπουκουβάλα και Π. Παριανού. Εκ μέρους του Δήμου Καλλιθέας προσφώνησε ο υπεύθυνος Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Καλογερόπουλος.

Στη εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου (απηύθυνε χαιρετισμό στο τέλος), ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αδαμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, Κ. Ασκούνης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι. Παρόντα ήταν και τα παιδιά του τιμώμενου, Αντώνης και Χρύσα, η οποία έκλεισε την εκδήλωση με μια συγκινητική παρέμβαση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Γιάννη Παπαϊωάννου μέσα από την προβολή power point που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Δεμερτζής και το κοινό χειροκρότησε και επικρότησε την ανακοίνωση των διοργανωτών ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του έργου του και συνάμα η προώθηση προς υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας για ονοματοδοσία του θεάτρου του σχολείου, σε: «θέατρο Γιάννη Παπαϊωάννου».

Τραγούδια του μεγάλου δημιουργού τραγούδησαν και χόρεψαν: το χορευτικό (διδασκαλία: Φ. Μπουκουβάλα) και η χορωδία (μουσική διδασκαλία: Γ. Βουτσίνου) του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, το χορευτικό τμήμα του «Χοροστασιού» (διδασκαλία: Φ. Μπουκουβάλα) και της λαϊκής χορωδίας της «Κυψέλης» (μουσική διδασκαλία: Κ. Καραμπερόπουλου), ενθουσίασαν και ευχαρίστησαν το κοινό. Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε ακόμη η συμμετοχή του «Ρεμπέτικου Μαθητικού Συνόλου» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, σε μουσική διδασκαλία Θ. Θεοδωρόπουλου. Ευχαριστίες στο Ν. Αναστασόπουλο (ηχητική κάλυψη) και Ι. Φωτεινιά (βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης)
 
Οι Συντονιστές της εκδήλωσης: Για το 1ο Γυμνάσιο, ο Διευθυντής: Νίκος Δεμερτζής Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας «Το χοροστασιό»: Φίλιππος Μπουκουβάλας Για τη λαϊκή χορωδία Καλλιθέας: Πέτρος Παριανός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης