Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη, με τίτλο «Καταιγίδα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ραδάμανθυς». Πρόκειται για μια ιστορική νουβέλα που εξελίσσεται στα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου και τη μετεμφυλιακή περίοδο.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας- επιμελητής εκδόσεων, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ρένα Τζωράκη- Μανουκάκη, γραμματέας του συλλόγου συγγραφέων – λογοτεχνών «Κρητών Λόγος», ενώ θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κουκάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δύο φίλοι αποφασίζουν να πάνε εκδρομή στο Άγιο Όρος. Η βόλτα που είχαν αρχικά σχεδιάσει όμως, θα μετατραπεί σε μία περιήγηση στην ιστορία. Η τυχαία συνάντησή τους με έναν μοναχό θα φέρει στην επιφάνεια γεγονότα από τη Γερμανική Κατοχή στην Κρήτη, την Κάνδανο, το Νταχάου, τον διωγμό των Εβραίων του νησιού, το τραγικό τέλος τους στο πλοίο «Ταναΐς», κι ακόμα, τη Μακρόνησο και το διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Ανοιχτοί λογαριασμοί με το παρελθόν και μυστικά καλά φυλαγμένα, βλέπουν το φως ζητώντας απαντήσεις στο «Περιβόλι της Παναγιάς».

Και όπως γράφει ο συγγραφέας στη σελίδα του στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι μπορεί να μάθει ένας επισκέπτης σ’ ένα Αθωνικό μοναστήρι από έναν γηραιό μοναχό;
Την Ιστορία του τόπου και των ανθρώπων που έζησαν διαρκώς στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου, ηρωισμού και προδοσίας.

Μυστικά καλά κρυμμένα κι ένας φύλακας-άγγελος να βρίσκεται πάντα στο δρόμο του Λευτέρη. Η αφήγηση φτάνει στην κορύφωσή της εκεί ακριβώς που η «Καταιγίδα» απάντησε σε απορίες χρόνων κι έλυσε μυστήρια. Κι όμως ο ανυποψίαστος επισκέπτης ακούγοντας την Ιστορία του μοναχού θα βρεθεί κι ο ίδιος στη δίνη της αλήθειας που αγνοούσε ως τότε!

Κάνδανος 1941, Χανιά 1944, Νταχάου 1945, Μακρόνησος 1952, Κωνσταντινούπολη 1955 οι σταθμοί της Ιστορίας των ηρώων…

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Πάροδος Γεωργίου Σγουρού 8-10, Χανιά

Τηλ. επικοινωνίας 6983 091058

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης