«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Βούρο, έναν σημαντικό θεατράνθρωπο, ο οποίος έφυγε, αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και κηδεύεται αύριο Τρίτη 1 Σεπτέμβρη» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Υπήρξε ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης του θεάτρου και διακρίθηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος. Συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου τον Δημήτρη Ροντήρη, τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολομό, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Μίνωα Βολανάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Κώστα Μπάκα και τον Γιώργο Μιχαηλίδη, αλλά και με αλλοδαπούς καλλιτέχνες όπως η Γκλέντα Τζάκσον και η Έρθα Κιτ, στο διάστημα που είχε εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες. Δίδαξε υποκριτική αρχαίου δράματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είχε, επίσης, ένα πλούσιο μεταφραστικό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν μέλος του ΣΕΗ της ΕΕΣ και της ΕΕΘΣ, ειδικά στο ΣΕΗ στήριζε τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στη Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών, ακόμα και με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, παρά το οξύ πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Βούρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης