Έργα των πιο αξιόλογων εν ζωή Κύπριων ποιητών, από τη γενιά της Ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας, περιλαμβάνονται στην «Ανθολογία Κυπριακής Ποίησης 1960-2018», η οποία κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις «Κύμα». Η ανθολόγηση έγινε από τους ποιητές Γιώργο Χριστοδουλίδη και Παναγιώτη Νικολαΐδη , ενώ η αρχική ιδέα ανήκει στον διευθυντή των εκδόσεων «Κύμα», ποιητή Γιώργο Δάγλα.

«Η έκδοση επιδιώκει να αποτελέσει μια σημαντική και χρήσιμη προσθήκη στην προβολή και μελέτη της κυπριακής ποίησης, η οποία αποτελεί ανθισμένο κλαδί της ευρύτερης ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής, με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες της ανθρωπογεωγραφίας, του τόπου και της διαλέκτου, να λειτουργούν εμπλουτιστικά και επιβεβαιωτικά», επισημαίνουν οι ανθολόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκδοτικός οίκος χαρακτηρίζει την ανθολογία ως «μια κοινή προσπάθεια, που έφτασε στο αναγνωστικό κοινό. Ένα εγχειρίδιο πάνω στη τέχνη της ποίησης ενός λαού».

Ανθολογούνται 47 Κύπριοι ποιητές και φιλοξενούνται σημαντικά ποιητικά δείγματα από τέσσερις λογοτεχνικές γενιές: τη γενιά της Ανεξαρτησίας, τη γενιά της Εισβολής, τη γενιά της Κατοχής και της Αφθονίας, καθώς και ποιητές από τη νεότερη γενιά. Συμπεριλαμβάνονται επίσης, για πρώτη φορά σε ανθολογία κυπριακής ποίησης, δύο σημαντικοί αγγλόφωνοι Κύπριοι ποιητές, οι Στέφανος Στεφανίδης και Γιώργος Ταρδίος, η ποιητική των οποίων εμπλουτίζει αμφίδρομα τόσο το αγγλικό πρωτότυπο όσο και το ελληνικό μετάφρασμα.

Παρουσιάσεις της «Ανθολογίας Κυπριακής Ποίησης 1960-2018», θα πραγματοποιηθούν σύντομα σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ αυτή είναι διαθέσιμη για αγορά από τα κυριότερα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Mπορεί επίσης να παραγγελθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kyma.periodiko@gmail.com και να σταλεί οπουδήποτε με κατάθεση του αντιτίμου και του κόστους αποστολής σε τραπεζικό λογαριασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης