Κύμα συμπαράστασης στον εννιάχρονο-θύμα bullying από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 11:10
Κύμα συμπαράστασης στον εννιάχρονο-θύμα bullying από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης προκάλεσε το βίντεο με τον 9χρονο Quaden που κλαίει λέγοντας πως θέλει να πεθάνει επειδή έχει δεχθεί bullying για το ύψος του, καθώς γεννήθηκε με νανισμό. Ένας κωμικός συγκέντρωσε σχεδόν 150.000 δολάρια για να στείλει το αγόρι στην Disneyland.

Ο Brad Williams ίδρυσε μια σελίδα στο GoFundMe, ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δώσουν χαρά στο αγόρι. Ο κωμικός, ο οποίος έχει επίσης γεννηθεί με νανισμό, έγραψε: «Δημιουργώ αυτό το GoFundMe για να κάνω γνωστό στον Quaden ότι ο εκφοβισμός δεν θα γίνει ανεκτός και ότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που αξίζει χαρά». «Θέλω ο Quaden και η μητέρα του να πετάξουν στην Αμερική, να τους φέρω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο και να τους πάω στην Disneyland. Δεν το κάνω μόνο για τον Quaden, αλλά και για όποιον έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός. Ας δείξουμε στον Quaden και σε άλλους ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο και πως την αξίζουν». Ο κωμικός επίσης δήλωσε ότι, εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά χρήματα, το πλεόνασμα θα προσφερθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν θύματα εκφοβισμού. Μέχρι την Πέμπτη η σελίδα είχε ήδη 6.500 δωρητές.

Ο Brad Williams

 

 

Την ίδια ώρα, ο σταρ του Χόλιγουντ Χιου Τζάκμαν έδειξε επίσης τη συμπαράστασή του στον μικρό από την Αυστραλία με ένα ηχηρό μήνυμα σε βίντεο: «Quaden, είσαι πιο δυνατός απ' όσο πιστεύεις και είμαι φίλος σου. Ας είμαστε όλοι καλοί με τους άλλους γιατί ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός. Η ζωή είναι αρκετά δύσκολη, οπότε, ας θυμηθούμε, κάθε άνθρωπος μπροστά μας αντιμετωπίζει μια δική του μάχη και πρέπει να είμαστε ευγενικοί».

Το βίντεο με το σπαρακτικό ξέσπασμα του μικρού δημοσίευσε στα social media η μητέρα του Yarraka Bayles, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με όσα βίωνε ο γιος της όταν πήγε να τον πάρει από το σχολείο και εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο κλαίγοντας. Ο 9χρονος, ο οποίος γεννήθηκε με τον πιο κοινό τύπο νανισμού, που ονομάζεται αχονδροπλασία (achondroplasia), είπε στη μητέρα του: «Θέλω να αυτοκτονήσω. Θέλω να μαχαιρώσω την καρδιά μου, θέλω να με σκοτώσουν».

Η μητέρα κοινοποίησε το βίντεο και δήλωσε: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα του bullying. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω». Η μητέρα επισήμανε: «Αυτό είναι που κάνει ο εκφοβισμός. Πρέπει συνεχώς να τον προσέχω για τάσεις αυτοκτονίας. Τώρα έχουμε ένα σοβαρά αυτοκτονικό παιδί που είναι θύμα εκφοβισμού κάθε μέρα στο σχολείο. Γίνεται κάθε μέρα και είμαστε άρρωστοι». To βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου περνώντας τα σύνορα της Αυστραλίας, ενώ η Εθνική Ομάδα ράγκμπι της χώρας κάλεσε τον μικρό να είναι ο επίσημος συνοδός της στο γήπεδο, στον αγώνα της Κυριακής.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 11:19