Συνολικά 58 μεταξωτά υφάσματα που χρονολογούνται στη δυναστεία των Σονγκ (960-1276) εκτίθενται στην πόλη Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού.

Ύστερα από 10 χρόνια εργασιών αποκατάστασης, τα μεταξωτά υφάσματα, που περιλαμβάνουν μαντήλια με επιγραφές από βουδιστές και πουκάμισα με μακριά μανίκια με σχέδια λουλουδιών και πουλιών, εκτίθενται τώρα στο Πάρκο Κληρονομιάς του Μεγάλου Ναού Μπαοέν, στην Ναντζίνγκ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο του 2007, η Κρατική Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενέκρινε την ανασκαφή στα ερείπια του Μεγάλου Ναού Μπαοέν. Στο σημείο ανακαλύφθηκαν πολιτιστικά κειμήλια, από υλικά όπως χρυσός, ασήμι, χαλκός, κρύσταλλο, γυαλί, αχάτη και μετάξι.

Αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι τα κειμήλια αυτά είχαν συντηρηθεί καλά καθώς ήταν θαμμένα σε βάθος σχεδόν επτά μέτρων σε μεταλλικό δοχείο. Τα περίπου 100 μεταξωτά υφάσματα που ανακαλύφθηκαν στο σημείο θεωρείται ότι είχαν προσφερθεί ως δώρο από βουδιστές στον ναό. Επικεφαλής της διαδικασίας αποκατάστασης είχε τεθεί από το 2009 το Κινεζικό Εθνικό Μουσείο Μετάξης. Είναι σπάνιο να ανακαλύπτεται τόσο μεγάλη ποσότητα μεταξωτών υφασμάτων υψηλής ποιότητας που να χρονολογούνται στη δυναστεία των Σονγκ στην Κίνα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης