Τράμπο

Ο Μπράιαν Κράνστον είναι οσκαρικά υποψήφιος ως Ντάλτον Τράμπο, o Αμερικανός σεναριογράφος-θύμα των μακαρθικών διώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1940, o Dalton Trumbo (Μπραίαν Κράνστον) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ και είναι ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Έλεν Μίρεν).

 Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν. Ο Trumbo όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ϊαν Μακλέλαν Χάντερ).

Σκηνοθεσία: Tζέϊ Ρόουτς
Σενάριο: Tζον Mακναμάρα και Μπρους Kουκ
Ηθοποιοί: Tζον Γκουντμαν, Νταιαν Λειν, Έλεν Μιρεν, Ελ Φανινγκ, Μπράιαν Κράνστον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής

Πολιτικό θρίλερ πάνω στις αληθινές, σκανδαλώδεις δίκες των συνεργατών των ναζί επί γερμανικού εδάφους. Μισό αιώνα μετά την πρώτη πρωτοβουλία της γερμανικής δικαιοσύνης να δικάσει τους ναζί εγκληματίες πολέμου για τις φρικαλεότητες στο Άουσβιτς, η ταινία του Ρικιαρέλι μας γυρίζει στα 1958, όταν η γερμανική κοινωνία απολαμβάνει την οικονομική ανάπτυξη, θεωρώντας ακόμη τα ναζιστικά εγκλήματα προϊόν προπαγάνδας και τις μαρτυρίες για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αστικό μύθο. Ωστόσο, ένας φιλόδοξος δικηγόρος (Αλεξάντερ Φέλινγκ του «Άδωξοι Μπάσταρδη» ), σε συνεργασία με ένα δημοσιογράφο, ξεκινούν μια δύσβατη πορεία για να οδηγήσουν τη Γερμανία μέσα από το «Λαβύρινθο της Σιωπής» προς την αυτοκάθαρση.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζούλιο Ρικιαρέλι βγαίνει από τον λαβύρινθο της σιωπής, ξετυλίγοντας τον μίτο της αλήθειας για την αποκατάσταση της Ιστορίας, με μία ταινία που αποτελεί την πρόταση της Γερμανίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Σκηνοθεσία: Giulio Ricciarelli
Σενάριο: Giulio Ricciarelli, Elisabeth Bartel
Ηθοποιοί: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht, Johannes Krisch, Hansi Jochmann, Gert Voss

Δείτε το τρέιλερ:

Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες

Το μαγικό παραμύθι του Αλαντίν και του μαγικού λυχναριού μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μια ξεκαρδιστική υπερπαραγωγή από τη Γαλλία. Οι νέες περιπέτειες του Αλαντίν μας μεταφέρουν στον εξωτικό κόσμο της Βαγδάτης με πολλές ξεκαρδιστικές αναφορές στο σήμερα, την τεχνολογία, και τη σύγχρονη κουλτούρα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γάλλος κωμικός ηθοποιός Kev Adams (Les Profs). Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Sam και ο καλύτερος του φίλος Khalid μεταμφιέζονται σε Άγιους Βασίληδες για να κλέψουν ό,τι μπορούν από ένα εμπορικό κέντρο. Ο Sam όμως πέφτει πάνω σε κάτι παιδιά που δεν τον αφή- νουν ήσυχο και αναγκάζεται να τους πει την ιστορία του Aladin, τουλάχιστον τη δική του εκδοχή. Μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, ο Sam ξεκινάει ένα ταξίδι από τη Βαγδάτη, όπου ο λαός υποφέρει από την τυραννία του φοβερού Vizir. Θα μπορέσει ο νεαρός κλέφτης Aladin, με τη βοήθεια του τζίνι, να χαλάσει τα διαβολικά σχέδια του Vizir, να σώσει τον Khalid και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Shallia; Η απάντηση είναι φυσικά ναι. Αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο!

Les Nouvelles Aventures d’ Aladin

Κωμωδία 2015 Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αρτίρ Μπενζακέν με τους: Κεβ Άνταμς, Ζαν – Πολ Ρουβ, Βανεσά Γκιντ

Ηθοποιοί: Τις φωνές τους δανείζουν οι: Ανδρέας Ευαγγελάτος, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Νίκος Νίκας, Γιώργος Ματαράγκας, Στεφανία Φιλιάδη, Ντένης Μακρής, ειρήνη Τσιγκα, Αλεξάνδρα Λερτα, Δημήτρης Σάρλος

Δείτε το τρέιλερ:

Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της

Νέα, όμορφη και δυναμική, η Τζέιν βλέπει τον σύζυγό της να επιστρέφει χτυπημένος από 8 σφαίρες, μετά από μια σύγκρουση με τη συμμορία του. Η Τζέιν ζητά την βοήθεια του παλιού της αγαπημένου για να απωθήσει την νέα επίθεση της συμμορίας με επικεφαλής τον Κόλιν, που θέλει να αποτελειώσει τον σύζυγο της Τζέιν. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα ξαναφουντώνουν εν μέσω της καταιγιστικής δράσης και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα.

Jane Got a Gun

Γουέστερν 2015
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’Κόνορ με τους: Τζόελ Έντγκερτον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Νάταλι Πόρτμαν

Δείτε το τρέιλερ:

Ταξίδι στην Άλλη Όχθη

Ελεγειακό ιαπωνικό δράμα του Κιγιόσι Κουροσάβα.Το ταξίδι της Μιζούκι και του συζύγου της Γιουσούκε δεν σταματά, παρόλο που εκείνος πνίγηκε στη θάλασσα πριν από τρία χρόνια. Όταν ξαφνικά επιστρέφει στο σπίτι, εκείνη δεν εκπλήσσεται. Αντ’ αυτού, η Μιζούκι αναρωτιέται γιατί άργησε τόσο πολύ. Συμφωνεί με τον άντρα της να την πάρει μαζί του σ’ ένα ταξίδι. Η Μιζούκι θέλει να του γνωρίσει τους ανθρώπους εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Το ταξίδι τούς οδηγεί στην ιαπωνική ενδοχώρα, στα χωριά και στην εξοχή. Είναι ένα όμορφο ταξίδι, που κινείται στα όρια της πραγματικότητας και του φανταστικού ανάμεσα σε πνεύματα και φαντάσματα. Ένα road movie, μια ιδιαίτερη ταινία για τη ζωή και τον θάνατο.

Kishibe no Tabi / Journey to the Shore

Δραματική 2015
Ιαπωνική ταινία, σκηνοθεσία Κιγιόσι Κουροσάβα με τους: Ταντανόμπου Ασάνο, Έρι Φουκάτσου

Δείτε το τρέιλερ:

Οδηγός για Singles

Κωμωδία με τις Ρέμπελ Γουίλσον, Ντακότα Τζόνσον και Άλισον Μπρι. Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς. Τα νυχτοπερπατήματα σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά.

How to Be Single

Κομεντί 2016
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντίτερ με τους: Ντακότα Τζόνσον, Άλισον Μπρι, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν

Δείτε το τρέιλερ:

Les Cowboys

Όταν συναντάμε για πρώτη φορά τον Αλέν, είναι μαζί με την οικογένειά του σε μια γιορτή country & western κοντά στο σπίτι του, κάπου στην επαρχία της ανατολικής Γαλλίας. Ο ίδιος δεν μπορεί να το ξέρει αλλά αυτή είναι η τελευταία του μέρα ως ευτυχισμένος οικογενειάρχης: σύντομα ο Αλέν θα αντιληφθεί ότι η κόρη του, η 16χρονη Κέλι, αγνοείται και αρχίζει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει, συνειδητοποιώντας στην πορεία ότι η κόρη του έκρυβε αναπάντεχα μυστικά που την έχουν οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. Καθώς τα χρόνια περνούν, η αναζήτηση της Κέλι, με μόνο βοηθό τον μικρό του γιο, θα κοστίσει τα πάντα στον Αλέν, ακόμη και την ίδια του την οικογένεια. Η σκοτεινή οδύσσεια όμως είναι γεμάτη αποκαλύψεις για τους δυο καουμπόι και ο δρόμος τους θα είναι τελικά πολύ πιο μακρύς απ’ ό,τι φαντάζονταν.

Δραματική 2015
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τομά Μπιντεγκέν με τους: Φρανσουά Νταμιέν, Φίνεγκαν Όλντφιλντ, Αγκάτ Ντρον

Δείτε το τρέιλερ:

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

Ανατολικογερμανική ταινία του 1963 πάνω στο Ολοκαύτωμα. Καθώς φήμες διαδίδονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ, ότι καταφτάνουν σύμμαχοι, οι κρατούμενοι, αναζωπυρώνουν τις ελπίδες τους για επιβίωση και ελευθερία. Όταν μια ομάδα φυλακισμένων μεταφέρεται από το Άουσβιτς, ένα τετράχρονο παιδί μπαίνει λαθραία στο στρατόπεδο μέσα σε μια βαλίτσα. Είναι εβραϊκής καταγωγής και γεννημένο στο Άουσβιτς και εάν αυτό γίνει αντιληπτό, θα το σκοτώσουν. Μια ομάδα κρατουμένων αποφασίζει να το προστατέψει από τα χέρια των Γερμανών, και παρόλο που δεν μπορούν να φυγαδεύσουν το παιδί έξω από το Μπούχενβαλντ, καταφέρνουν να το κρύψουν, μεταφέροντας το από το ένα μέρος του στρατοπέδου στο άλλο, όσο οι Ναζί κάνουν περιπολίες. Απειλές και βασανιστήρια από τους άνδρες των SS δεν αποδίδουν και το αγόρι γίνεται σύμβολο της πάλης ανάμεσα στους κρατούμενους και τους φύλακες. Η διάσωση του παιδιού γίνεται υπόθεση της ΙΛΚ (Διεθνούς Επιτροπής Στρατοπέδου ) που λειτουργεί στο στρατόπεδο και φροντίζει για την επιβίωση των κρατουμένων και την προετοιμασία για την απελευθέρωσή τους. Η σωτηρία του παιδιού γίνεται υπόθεση όλων, αψηφώντας τρομοκρατία, βασανιστήριο, θάνατο.

Nackt Unter Wolfen

Δραματική 1963 Σκηνοθεσία Φρανκ Μπέγιερ με τους: Άρμιν Μίλερ Σταλ, Έρβιν Γκέσονεκ, Φρεντ Ντελμάρε

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης