All Is by My Side
Μεταφρασμένος Τίτλος: Τζίμι Χέντριξ: Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους

Ο Αντρέ Μπέντζαμιν (André 3000) των Outkast παραδίδει μια εκπληκτική ερμηνεία στο ρόλο του ανεπανάληπτου Τζίμι Χέντριξ, σε ένα αποκαλυπτικό βιογραφικό φιλμ από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο και σκηνοθέτη Τζον Ρίντλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύπτοντας μια χρονιά από τη ζωή του Τζίμι Χέντριξ, μεταξύ 1966-67, από όταν ήταν ακόμα ένας άγνωστος κιθαρίστας που έπαιζε στο Cheetah Club της Νέας Υόρκης, μέχρι τη θεαματική είσοδό του στη μουσική σκηνή του Λονδίνου και λίγο πριν από τον θρίαμβό του στο Φεστιβάλ του Monterey Pop, η ταινία παρουσιάζει το κοντινό πορτρέτο ενός ευαίσθητου και συνεσταλμένου νέου μουσικού στο μεταίχμιο της μεταμόρφωσής του σε θρύλο της ροκ. Καταγράφοντας μια ελάχιστα γνωστή σελίδα από την ιστορία της ροκ μουσικής, το φιλμ ξετυλίγει την περίοδο εκείνη από τη ζωή του νεαρού αυτού άνδρα κατά την οποία μετατράπηκε πραγματικά σε Τζίμι Χέντριξ, την προσπάθειά του να τα βγάλει πέρα στους δρόμους και στα club του Λονδίνου, τις ερωτικές του σχέσεις, τους φίλους και τους συνεργάτες που τον βοήθησαν να φτάσει ως εκεί.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Ρίντλεϊ (Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «12 Χρόνια Σκλάβος») αφιερώνει μεγάλο μέρος της αντισυμβατικής αυτής βιογραφίας στις σχέσεις του Χέντριξ με τις γυναίκες, την αγάπη και τον έρωτα, και τον τρόπο που επηρέασαν την καριέρα του, ενώ στο φόντο παρελαύνουν σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής σκηνής της εποχής, από τον Έρικ Κλάπτον και τον Κιθ Ρίτσαρντς μέχρι τους Beatles. Ταυτόχρονα, περιγράφει έμμεσα και τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεγάλη Βρετανία όταν υποδέχτηκε τον νεαρό μουσικό. Ένας εκκεντρικά ντυμένος μαύρος άνδρας με τεράστια άφρο κόμμωση, που φτάνει για πρώτη φορά στο Λονδίνο της δεκαετίας του’60, έχει να αντιμετωπίσει και το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο που ορίζει τη βρετανική πρωτεύουσα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρίντλεϊ θέλει τον Χέντριξ να λέει: «Όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για δύναμη, τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα».

Κινηματογραφημένο στην Ιρλανδία, αλλά αναπαριστώντας με εντυπωσιακή πειστικότητα και αυθεντική vintage αίσθηση τη δημιουργική έκρηξη και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα του Λονδίνου των ’60s, το φιλμ είναι αποτέλεσμα χρονοβόρας έρευνας και συμπυκνωμένου ταλέντου. Την ίδια στιγμή, απαλλαγμένο και απελευθερωμένο από τις συμβάσεις και τα στερεότυπα μιας κλασικής βιογραφικής ταινίας, το «Τζίμι Χέντριξ: Η Τύχη Είναι με τους Βιρτουόζους» αποτελεί μια αισθητικά και αφηγηματικά τολμηρή εκδοχή του είδους, η οποία σκιαγραφεί το ουσιαστικό πορτρέτο ενός απαράμιλλου καλλιτέχνη και μιας ολόκληρης εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Minions

Τα Minions έχουν κερδίσει την αγάπη όχι μόνο των παιδιών, αλλά κι όλων των ενηλίκων, πράγμα που επιβεβαιώνει η μονοπωλιακή, σχεδόν, παρουσία τους μέσα από απολαυστικά videos κι αστείες ατάκες στα social media, αλλά κι οι παγκόσμιες εισπράξεις των δύο προηγούμενων ταινιών, όπου πρωταγωνίστησαν στο πλευρό του Γκρου (Εγώ, ο Απαισιότατος-Despicable Me). Τα κίτρινα, αυτά, πλασματάκια, πλέον, αυτονομούνται, και δικαίως, αποκτούν μια ολότελα δική τους ταινία όπου, ό,τι πιο εξωφρενικό υπάρχει, θα τους συμβεί.

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, την ξεκαρδιστική διαδρομή των σκανταλιάρικων, μικροσκοπικών ζιζανίων από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από, μεταξύ άλλων, τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.

Sicario

Μεταφρασμένος Τίτλος: Sicario: Ο Εκτελεστής

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάνδρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Maze Runner: The Scorch Trials
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Λαβύρινθου» σε ολόκληρο τον κόσμο, το αγαπημένο νεανικό franchise συνεχίζει την επική του ιστορία με ένα κεφάλαιο γεμάτο ξέφρενη δράση, συγκλονιστικές ανατροπές και πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο διάσημους νεαρούς σταρ του Χόλιγουντ.
Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερή τους πρόκληση μέχρι τώρα: την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD).

Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια. Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, οι πρωταγωνιστές θα προσπαθήσουν να κάνουν μια καινούρια αρχή, χωρίς όμως να υποπτεύονται ότι μερικές φορές η αλήθεια είναι πιο σκληρή από το ψέμα.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης