Κινηματογράφος και αναπηρία στη Λεόντειο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 09:27
Κινηματογράφος και αναπηρία στη Λεόντειο
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ανθρώπων με αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εκπαιδευτηρίου «Χρυσόστομος Σμύρνης», Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο», το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012.

Για πάνω από έναν χρόνο ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης κατέγραψε τις καθημερινές στιγμές του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τετραπληγικού από τα παιδικά του χρόνια, ο οποίος ανέτρεψε τον νόμο που δεν προέβλεπε τη συμμετοχή μαθητών με αναπηρία ως σημαιοφόρους ή παραστάτες. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα είναι ειδικευόμενος ιατρός ψυχιατρικής.

Η ταινία καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή τη δύναμη ψυχής του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της οικογένειάς του και να θέσει με τρόπο απλό το ζήτημα της ανεξάρτητης διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία. Η προβολή αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να αντλήσουμε δύναμη από το φωτεινό αυτό παράδειγμα και να θυμηθούμε τι πραγματικά σημαίνει να αντιμετωπίζει χωρίς όρια τις δυνατότητές του.

Μια ταινία για τους γονείς, τα παιδιά και τους πολίτες του αύριο.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, Θέατρο Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, Θ. Σοφούλη 2.

Είσοδος ελεύθερη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 09:44