Στα άκρα φτάνουν οι αντιδράσεις για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision. To «El Diablo» (Ο Διάβολος), το οποίο θα ερμηνεύσει η Έλενα Τσαγκρινού, θεωρείται βαθιά προσβλητικό για τους ακροδεξιούς και τους φανατικούς χριστιανούς του νησιού. Έτσι, ξύπνησε ο διάβολος μέσα τους και αποφάσισαν να «σπάσουν» τα τηλέφωνα του ΡΙΚ ζητώντας την απόσυρσή του. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν ότι θα βάλουν φωτιά στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Στην εμπροσθοφυλακή των αντιδράσεων βρίσκεται το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ): «Είναι αδιανόητο η Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο “Ο Διάβολος”. Ακόμη και αν ο στίχος “έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο… αγαπώ τον διάβολο” είναι σε μεταφορικό επίπεδο, δεν παύει από το να στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Σε μία περίοδο που ο Λαός μας δοκιμάζεται σκληρά, τέτοιες κινήσεις πλήττουν και προσβάλλουν κατά σκαιό τρόπο την Πίστη μας, το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, το αποκούμπι και την ελπίδα του. Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι… για την αγάπη του προς τον διάβολο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχες ήταν και οι αντιδράσεις των φανατικών Χριστιανών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών μέσω της πλατφόρμας Avaaz. Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι «η συμμετοχή της Κύπρου στον Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “EL DIABLO”  είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας». Προς το παρόν, πάντως, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, καθώς, παρά την έκταση που έχει πάρει το θέμα, έχουν συγκεντρωθεί μόνο 1.500 υπογραφές.

Δείτε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης