Με τον Παντελή Θαλασσινό, έναν ιδιαίτερα προικισμένο τραγουδοποιό και τραγουδιστή, ξεκινά τις φετινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις το ανακαινισμένο, αλλά και ανανεωμένης φιλοσοφίας –υπό νέα διεύθυνση- θέατρο Ακροπόλ.

Σε έξι ξεχωριστές βραδιές, ο Θαλασσινός θα δώσει το δικό του στίγμα στον Αθηναϊκό χειμώνα, με μια ολοκαίνουργια δουλειά που θα παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος του προγράμματος με τον τίτλο – ίσως και συμβολικά «αισιόδοξο» θα λεγε κανείς- «Κόντρα στον καιρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια τόσο δικά του, όσο και άλλων δημιουργών (όπως του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Κώστα Χαριτάτου, του Γιάννη Νικολάου, του Βαγγέλη Γιαννάκη, του Τάσου Ζαφειρίου, κ.α.).

Ο Παντελής Θαλασσινός, Πειραιώτης αλλά και γυιός νησιωτών, με καταγωγή από Χίο και Σέριφο, ήταν μόλις δεκαοκτώ χρόνων όταν μπάρκαρε με ένα φορτηγό για να κάνει τον γύρο του κόσμου. Το 1986 με τον Γιάννη Νικολάου, ξαναμπάρκαραν σαν «Λαθρεπιβάτες», (ένα φωνητικό ντουέτο), κάνοντας ταυτόχρονα και το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους σπουδαίους συντελεστές της μουσικής και με στιχουργούς οπως τον αξέχαστο Ηλία Κατσούλη, τον Μάνο Ελευθερίου κι άλλους. Ο Παντελής Θαλασσινός όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει “με τη μουσική του, έκανε πραγματικότητα το παιδικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, έπαιξε στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο, σε πόλεις της Τουρκίας, στη Ζυρίχη, στη Γένοβα, στη Ρώμη, στην Οδησσό, στη Στοκχόλμη, στη Φραγκφούρτη και στο Λονδίνο.

Τραγούδια του όπως «Εισιτήριο στη τσέπη σου», «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», «Πόνος άπονος», «Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια», «Καράβια Χιώτικα», «Κράτα για το τέλος» κλέβουν πάντα το κέφι του κοινού στις συναυλίες του, αλλά και οι θεματικές μουσικές ενότητες όπως «Νύχτας κύματα», «Αστρανάμματα», «Ο Άγιος Έρωτας», «Από την Τήλο ως τη Θράκη», «Καλαντάρι» δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή και συνάμα ποιοτική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Στο θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Κόντρα στο καιρό» θα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9.15μμ
.
Πλάι του θα είναι η Μάρθα Μαυροειδή (έγχορδα-φωνή), μια εξαιρετική τραγουδοποιός, που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον “Κήπο της Ρίλα” και οι μουσικοί

Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα),
Γιώργος Βεντουρής (Κοντραμπάσο),
Δημήτρης Γάσιας (βιολί),
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα),
Φίλιππος Λευκαδίτης (κρούστα),
Γιώργος Μακρής (γκάϊντα, φλογέρες, καβάλ),
Δημήτρης Πάντος (κιθάρα, φωνή).
Στον ήχο μαζί του θα είναι οι Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχης Γιαννακούρας, ενώ στα φώτα την φροντίδα θα έχει ο Διαμαντής Μυλωνάς.

Τιμές εισιτηρίων: 10,18, 28, 38 ευρώ

«Κόντρα στον καιρό», μια μουσική παράσταση, παραγωγή της Sui Generis Music
φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά
Πληροφορίες: ταμείο θεάτρου Ακροπόλ τηλ. 210.3609002-3

Ακροπόλ Ιπποκράτους 9 -11 τηλ. 210.3609002 – 3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης