Χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι τηλεοπτική σειρά του Netflix φαίνεται να προέβλεψε με ακρίβεια την πανδημία του νέου κορωνοϊού το 2018.

Στο 10ο επεισόδιο της νοτιοκορεατικής σειράς «My Secret Terrius», η οποία προβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2018 στο τηλεοπτικό κανάλι MBC της Νότιας Κορέας και αποκτήθηκε από το Netflix, γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια που οφείλεται σε κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νοτιοκορεατικό δράμα όμως ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κορωνοϊών, συμπεριλαμβανομένων εκείνου που προκάλεσε την επιδημία MERS (αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) το 2015 και του πιο πρόσφατου που προκαλεί τη νόσο COVID-19, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Χρήστες του Twitter οι οποίοι ανακάλυψαν τη σειρά υποστηρίζουν ότι στους διαλόγους υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη σημερινή πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σκηνές του ίδιου επεισοδίου μία γιατρός λέει: «Ο κορωνοϊός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα» προσθέτοντας: «Το σοβαρότερο είναι ότι ο κορωνοϊός έχει περίοδο επώασης δύο έως 14 ημερών». Ακόμα προσθέτει: «Αυτός ο ιός μεταλλάχθηκε για να επιτίθεται στους πνεύμονες μέσα σε μόλις πέντε λεπτά από την έκθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης