Κοζάνη: Οι γιορτές της γης στο οροπέδιο της Βλάστης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 13:38
 Κοζάνη: Οι γιορτές της γης στο οροπέδιο της Βλάστης

Οι Γιορτές της Γης είναι ένα από τα σπουδαιότερα ορεινά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην ελληνική ύπαιθρο. Διεξάγεται  ανελλιπώς τα τελευταία 18 χρόνια στο οροπέδιο της Βλάστης, σε υψόμετρο 1200 μέτρων κάτω από την Κορυφή του Σινιάτσικου Όρους και συγκαταλέγεται σε μια από τις σημαντικότερες βαλκανικές γιορτές, με χιλιάδες πιστούς φίλους εντός και εκτός Ελλάδος.

Συνήθως πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αλλά την εφετινή χρονιά, εξαιτίας των εκλογών οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν κατά μια εβδομάδα. Ξεκίνησαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 14 του μηνός με ένα μεσημεριανό πολύωρο γλέντι με τους Banda Entopica στον λόφο του.

Η ποικιλία των μουσικών εκδηλώσεων, με παρουσία καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια, αλλά και μουσικών σχημάτων που εμπνέονται από την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις του κάθε ευρωπαϊκού τόπου, έχει προσδώσει στο Φεστιβάλ βουκολικά στοιχεία αναμεμειγμένα με τις σύγχρονες μουκιές αναζητήσεις.

Εκτός από το βραδινές συναυλίες, οι επισκέπτες και κατασκηνωτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πεζοπορίες, αναζητήσεις σε απάτητα σημεία του βουνού, να εντρυφήσουν στη συλλογή μανιταριών, να παρατηρήσουν τα μονοπάτια της αρκούδας, να βιώσουν την πυκνή σκιά του δάσους της Οξιάς και να κοιμηθούν με το σκοινάκι τους κάτω από τον έναστρο ουρανό της Βλάστης.

Οι κατασκηνωτές χρειάζεται να είναι εφοδιασμένοι με ρουχισμό και εξοπλισμό κατάλληλο για διαμονή σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Όλα τα υπόλοιπα θα τα προσφέρει απλόχερα η φύση και το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων...

Το πρόγραμμα των μουσικών συναντήσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

Transidelia, Θραξ Πανκς, Oratnitza (BG).

Σάββατο 13 Ιουλίου

Radiosol, Social Waste, Boban Marcovic(SRB).

Κυριακή 14 Ιουλίου

Μεσημεριανό γλέντι στον λόφο του Αϊ – Λιά με τους Banda Entopica.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 13:38