Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πες το με κόμιξ» μεγάλωσε, ωρίμασε και ταξιδεύει σε νέους προορισμούς, με οδηγούς αυτή τη φορά, εφήβους και έφηβες που τους τελευταίους μήνες ζουν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης και στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πες το με κόμιξ» σε 5 δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, φέτος η φαντασία και η δημιουργικότητα των μεγαλύτερων παιδιών ετοιμάζονται να δώσουν ζωή σε νέες ιστορίες για τα δικαιώματα του ανθρώπου, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη δημοκρατία. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και ομαδικότητας, τα παιδιά από τα Λαγκαδίκια και από τη Σίνδο, συμμετέχουν, ανταλλάσσουν βιώματα και απόψεις, μαθαίνουν, και, μέσα από τις ιστορίες κόμιξ που δημιουργούν, μεταφέρουν μηνύματα και συναισθήματα σε διαφορετικούς πολιτισμούς αφού οι ιστορίες τους μεταφράζονται στις μητρικές γλώσσες των παιδιών (αραβικά, φαρσί και ουρντού) αλλά και στα ελληνικά και αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό αυτό πρόγραμμα, πραγματοποιείται με τρεις ομάδες εφήβων από τις οργανώσεις ΑΝΤΙΓΟΝΗ και ADDART, και χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση – με βάση το φύλο, τη φυλή, την καταγωγή, το κοινωνικό – οικονομικό – μορφωτικό επίπεδο, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκευτική πεποίθηση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κ.ά. – καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα διακρίσεων, ρατσισμού, κοινωνικού αποκλεισμού, θεμελιωδών δικαιωμάτων, οικολογίας, ειρήνης και μη βίας.

Η ADDART είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Βασικοί στόχοι της ADDART είναι η προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και η δημιουργία πρωτότυπων έργων που θα φέρουν κοινωνικά μηνύματα. Για να πετύχει τους στόχους της, η ADDART διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικουαστικές και ψηφιακές τέχνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ: info@antigone.g, www.antigone.gr
ADDART: www.addart.gr, www.facebook.com/addart.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης