Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης 

«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σάς λέω με ακρίβεια ότι ήταν στην Αίγυπτο» υποστηρίζει ο ερευνητής – αρχαιολόγος Κυριάκος Σαββόπουλος σε συνέντευξή του στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρώην λέκτορας στο Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και νυν μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στη Σχολή Κλασικής Αρχαιολογίας της Οξφόρδης ισχυρίζεται πως «όσοι προσπάθησαν να βρουν τον τάφο εκτός Αλεξάνδρειας έχουν αποτύχει σε σημείο γελοιοποίησης».

Τι αναφέρει για τον τάφο της Αμφίπολης

Ερωτηθείς για τη σπουδαία ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης, διατείνεται πως «αποκλείεται να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης έχει ακουστεί ότι θα μπορούσε να είναι ο τάφος της Ρωξάνης αλλά και του γιου του Μ. Αλεξάνδρου. Αν συμβεί αυτό θα αποτελούσε μεγάλη ιστορική έκπληξη. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μνημείο, ωστόσο ακόμα δεν το είδαμε και το βαφτίσαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τη συνέντευξή του στο zougla.gr:

Ποιος είναι ο Κυριάκος Σαββόπουλος

Ήδη από την Τετάρτη το zougla.gr φιλοξενεί τις απόψεις διακεκριμένων αρχαιολόγων, ιστορικών αλλά και πολιτικών για το θέμα της μεγάλης ανακάλυψης του τάφου της Αμφίπολης.

Διαβάστε: Π. Θέμελης: «Δεν βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη»
                 Τα σενάρια για τον τάφο της Αμφίπολης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης