Η Άννα Κοκκίνου ξεκίνησε τον Νοέμβριο για 3η σεζόν το ράψιμο των φορεμάτων της ‘Λα Πουπέ’ στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, το μονόπρακτο θεατρικό έργο «ΛΑ ΠΟΥΠΕ» του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Άννα Κοκκίνου ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, με μικρές… επιδιορθώσεις και νέα ευρηματικά φινιρίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος – μια ‘μαύρη’ κωμωδία – αποτελεί την αφορμή για την πρώτη συνεργασία της Άννας Κοκκίνου με τον ταλαντούχο συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

Λίγα λόγια για το έργο
Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Ευτυχώς υπάρχει η υπέργηρη κυρία Νέλλη του διπλανού διαμερίσματος και το σκαθάρι στο παράθυρό της που με τις ισχυρές του κεραίες την καθοδηγεί. Επίσης, η Ρίκα λατρεύει τα γλυκά και το τραγούδι…

Η Άννα Κοκκίνου μιλάει για την ηρωίδα
Η Ρίκα, αυτό το πονεμένο μικρομέγαλο πλάσμα, σηκώνει τα μανίκια ψηλά και τα βάζει με τον χειρότερο εχθρό της: το Μίσος. Μ’ όλη της τη δύναμη αντιστέκεται στη γλυκιά σαγήνη των φθονερών σκέψεων και της εκδικητικότητας. Είναι και θα μείνει για πάντα μια μεγάλη ροζ τσιχλόφουσκα – το αποφάσισε. Ο εχθρός όμως είναι πιο δυνατός. Έχει τρυπώσει μέσα για τα καλά, ζει και βασιλεύει στα σωθικά της. Ολοστρόγγυλη, ζουμερή, με άρωμα φράουλα, αλλά στην καρδιά μια σταξιά δηλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια: Χριστίνα Μαθέα
Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Στέλλα Γαδέδη
Προγραμματισμός – Ηχογράφηση: Kimo Viglis
Φωτισμοί: Νίκος Αλεξίου
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς

ΠΑΙΖΕΙ: Άννα Κοκκίνου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή : 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΕΝΔΟΝΗ
Μακρή 4, Μακρυγιάννη- Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 9246692
sfendoni@otenet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης