Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας: “Η μουσική συνάντηση του καλοκαιριού”

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, 16:51
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας: “Η μουσική συνάντηση του καλοκαιριού”

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χρωστούσαν αυτή την μουσική  συνάντηση πολύ καιρό ο ένας στον άλλο. Δυναμικοί εκπρόσωποι του καλού ελληνικού τραγουδιού και οι δύο, μοιράστηκαν αυτό τον χειμώνα για πρώτη φορά τη σκηνή με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη τους συνεργασία υπήρξε δισκογραφική και άφησε πίσω της το single Εφάπαξ, το CD Ξύλινο αλογάκι, αμοιβαία εκτίμηση αλλά και την υπόσχεση για ένα συναυλιακό ραντεβού. Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν ο Γιάννης κι ο Λαυρέντης  με φορτίο στις αποσκευές τους το ερμηνευτικό τους ταλέντο και το πλούσιο ρεπερτόριο στήνουν μαζί μια απολαυστική και ταξιδιάρικη, συναυλιακή μουσική γιορτή.

Ο Γιάννης Κότσιρας ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί της ερμηνείας και ποντάρει στις δυνατότητές του να φλερτάρει με τον ροκ ήχο, με το έντεχνο αλλά και το λαϊκό τραγούδι στις καλύτερές του στιγμές, πάντα με το ίδιο πάθος. Ο ίδιος έχει να διαλέξει από ένα πλούσιο προσωπικό ρεπερτόριο χωρίς να διστάζει να πρωτοτυπήσει.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σπάνια περίπτωση συνθέτη και ερμηνευτή, φέρνει στη σκηνή μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, τραγούδια τρυφερά κι εκρηκτικά, ειρωνικά και σουρεάλ, μελωδίες που μπορεί να κρύβουν μία μικρή θλίψη ή να προετοιμάζουν μια μεγάλη επανάσταση!

Συμμετέχει η εξαίρετη Ζηνοβία Αρβανιτίδη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να αφεθούμε στην μελωδική και ιδιαίτερη φωνή της καθώς επίσης και στην μαγεία των τραγουδιών της που επελέγησαν να μας συντροφέψουν στις καλοκαιρινές ψυχαγωγικές μας αποδράσεις.

Τους συνοδεύει μια μοναδική οκταμελής ορχήστρα και τους υποστηρίζει- όπως πάντα- μια ηχοφωτιστική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

Το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα είναι συμπαραγωγή της «ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» και της «ΕΡΩΔΙΟΣ Ε.Π.Ε.».

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - OUTDOOR FESTIBAL

ΤΡΙΤΗ 3/8: ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΓΗΠΕΔΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΣΤΡΟ

ΤΡΙΤΗ 10/8: ΧΑΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8: ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/8: ΒΟΛΟΣ  

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8: ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 2/9: ΛΑΡΙΣΑ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

•             Οι ημερομηνίες ανανεώνονται συνεχώς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, 16:51