Ο Κήπος του Μεγάρου, που φιλοξένησε τον περσινό Ιούνιο με εξαιρετική επιτυχία τους ποιητές Κική Δημουλά και Τίτο Πατρίκιο, φιλοξενεί δύο μεγάλα γεγονότα: την απονομή των Βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω» και μια «Βραδιά Καβάφη» με τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων «Διαβάζω» για τη λογοτεχνική παραγωγή του 2011, που περιλαμβάνουν τους τομείς: μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο-μελέτη, ποίηση, εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και ένα Βραβείο – Έκπληξη. Θα απονεμηθεί επίσης το Βραβείο Προσφοράς σε άνθρωπο του βιβλίου προς τιμήν του ιδρυτή του περιοδικού, Περικλή Αθανασόπουλου. Συντονίζει ο διευθυντής του περιοδικού, Γιάννης Μπασκόζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, οι ποιητές Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, καθώς και ο Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης, θα διαβάσουν, σε ελληνική μετάφραση, «καβαφογενή» ποιήματα ξένων ποιητών, δηλαδή ποιήματα που έχουν γραφτεί με τον τρόπο του Καβάφη ή είναι εμπνευσμένα από ποιήματα του Καβάφη ή που μιλούν για τον ίδιο τον Καβάφη ως ποιητή και ως άνθρωπο. Συντονίζει ο ποιητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νάσος Βαγενάς.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στις 20.00.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης