Δευτέρα
29/09

Γεννημένη στον Καναδά, αλλά με ιρλανδικές και σκωτσέζικες ρίζες, η Loreena McKennitt από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις μουσικές όλου του κόσμου και απορροφήθηκε από τις folk μυθικές ιστορίες από κάθε μακρινή γωνιά του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και πετυχημένης καριέρας της, έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη της για την κέλτικη μουσική και το πάθος της για τις μουσικές παραδοσιακές μυθολογίες.

Εδώ και δυο δεκαετίες, χάρη στην παραμυθένια μουσική της, τις ονειρικές συνθέσεις της και τις κρυστάλλινες ενορχηστρώσεις της, έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να είναι προτεινόμενη για βραβεία Grammy καθώς και να αποσπάσει το βραβείο Billboard International Achievement.

Tο ιδιαίτερο μουσικό της μείγμα από στοιχεία pop, folk και ethnic απλώνεται σε οκτώ studio album που έχουν καταφέρει να μιλήσουν στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η ίδια έχει υπογράψει τη
μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καναδή new age ιέρεια έχει σαγηνευτεί από την Ελληνική παράδοση και την Ελληνική ιστορία και γι’αυτό στη νέα της περιοδεία κάνει μια στάση στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”.

Η McKennitt θα συνοδεύεται από μία μεγάλη ομάδα ταλαντούχων μουσικών, μεταξύ των οποίων οι Clive Deamer, Simon Edwards, Ben Grossman, Brian Hughes, Caroline Lavelle, Hugh Marsh και Στρατής Ψαραδέλης.

Όλοι αυτοί οι δεξιοτέχνες μουσικοί θα εκτελέσουν μαζί την ενορχήστρωση των τραγουδιών της McKennitt, παίζοντας εκλεκτά μουσικά όργανα όπως το hurdy gurdy, το ούτι, το μπουζούκι, η λύρα, το τσέλο και το βιολί, η κιθάρα, το μπάσο, τα τύμπανα και τα κρουστά.

Οι συναυλίες θα περιέχουν υλικό από το βραβευμένο με το βραβείο Grammy 2006 δίσκο της “An Ancient Muse”, καθώς και άλλες επιλογές από την εκτενή της δισκογραφία.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε επιτέλους να εμφανιστούμε σε ορισμένα μέρη του κόσμου που επηρέασαν βαθύτατα τον τελευταίο μου δίσκο “An Ancient Muse”, σε μέρη όπου έζησαν μερικοί από τους πρώτους Κέλτες”, δηλώνει η McKennitt.

“Η ανάμειξη των πολιτισμών, πάνω στην οποία βασίζεται η ανθρώπινη ιστορία, και η παγκόσμια κληρονομιά των συγκρούσεων και της ελπίδας πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα μέρη του κόσμου. Ανυπομονώ να συναντήσω όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ανθρώπους που συνδέθηκαν με τη μουσική μου με τρόπο μοναδικό. Αυτή άλλωστε είναι και μία από τις πιο σημαντικές απολαύσεις κάθε περιοδείας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης