Οι γονείς των μαθητών ενός δημοτικού σχολείου στο Λος Άντζελες ψήφισαν να μην μετονομαστεί το «Αμφιθέατρο Μάικλ Τζάκσον», διατηρώντας το όνομα του βασιλιά της ποπ σε αυτή την αίθουσα του σχολείου, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και παιδοφιλία εναντίον του εκλιπόντος τραγουδιστή.

Οι γονείς είχαν κληθεί να ψηφίσουν την περασμένη εβδομάδα αν θα μετονομάσουν το «Αμφιθέατρο Μάικλ Τζάκσον» έπειτα από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο οποίο ο Τζάκσον κατηγορείται για παιδοφιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος ονόματος», τόνισαν οι σχολικές αρχές.

Η διευθύντρια του σχολείου Κάρεν Χόλις, σε επιστολή της αναγγέλλοντας την ψηφοφορία είχε αναφέρει πως: «Έπειτα από επισημάνσεις ορισμένων γονέων και μελών του προσωπικού του σχολείου σχετικά με τη σημερινή ονομασία του αμφιθεάτρου (…) δίνουμε την ευκαιρία στους γονείς και τους εργαζομένους να αποφασίσουν για το θέμα».

Το αμφιθέατρο του σχολείου που βρίσκεται κοντά στο Χόλιγουντ πήρε το όνομα του βασιλιά της ποπ το 1989 καθώς ο Μάικλ Τζάκσον φοίτησε στο σχολείο για μερικούς μήνες όταν ήταν έντεκα ετών. Ήταν το 1969, λίγους μήνες πριν τον πρώτο δίσκο των Jackson 5, «I Want You Back».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιτυχία των τραγουδιών τους, ο μικρότερος από τους αδελφούς Τζάκσον εγκατέλειψε τη σχολική εκπαίδευση για να λάβει μαθήματα στο σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης