Από τις εκδόσεις «Gutenberg» κυκλοφορεί το βιβλίο «Marginalia» του Φερνάντο Πεσσόα.

Pessoa στα πορτογαλικά σημαίνει πρόσωπο. Ο Φερνάντο Πεσσόα είχε πολλά πρόσωπα. Ήταν ο Άλβαρο ντε Κάμπος, ο Αλμπέρτο Καέιρο, ο Μπερνάντο Σοάρες, όλοι οι ετερώνυμοι που τον ανέδειξαν σε έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Ήταν επίσης μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με ευρύτατη παιδεία και ποικίλα ενδιαφέροντα, γεγονός που συνέβαλε στο να δημιουργήσει ένα προσωπικό πολυπρόσωπο λογοτεχνικό κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόφωτα αστεράκια στον πεσσοϊκό γαλαξία οι αφορισμοί και τα αποφθέγματα στα Marginalia.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το ειρωνικό, αιρετικό πνεύμα του Πεσσόα, που έλκεται τα μέγιστα από τον λόγο και τον αντίλογο, δεν θα μπορούσε να μην αγαπάει τη συντομία, την ακρίβεια, τη μαθηματική και ταυτόχρονα ρητορική φύση των αποφθεγμάτων και των αφορισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φράσεις αυτοτελείς στο περιθώριο των χειρογράφων του, σημειώματα γραμμένα βιαστικά, εναρκτήριοι στίχοι ποιημάτων, σελίδες όπου αφορισμοί και αποφθέγματα διαδέχονται οι μεν τα δε, είναι τα διαφορετικά κοιτάσματα από τα οποία προέρχονται τα κείμενα του βιβλίου.

Κύρια θέματα των αφορισμών και των αποφθεγμάτων οι κεντρικοί άξονες της πεσσοανικής κοσμοθεωρίας: ο θεός ή οι θεοί, ο άνθρωπος, η ζωή, η επιστήμη, η τέχνη, ο έρωτας.

Μετάφραση:

Μαρία Παπαδήμα – Χάρης Βλαβιανός

Τιμή: 7,00 ευρώ

Εκδόσεις «Gutenberg»
Διδότου 37, 10680 Αθήνα
Τηλ.: 210 36 42 003

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης