Μαρία Τασσοπούλου & Δημήτρης Παπαγιαννάκης-Sani classic

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009, 01:14
Μαρία Τασσοπούλου & Δημήτρης Παπαγιαννάκης-Sani classic

Συναυλία για βιολί & πιάνο

Δευ 24  Αυγούστου Cine Orfeas, 20:30

Η Μαρία Τασσοπούλου σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στο Trinity College of Music του Λονδίνου. Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο διεθνές φεστιβάλ Pianists of the World 2003 στο St. Martin’s-in-the Fields του Λονδίνου, έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και έχει εμφανιστεί στην Αγγλία και τη Γερμανία, ως σολίστ ή μέλος συνόλου μουσικής δωματίου.

Συνεργάζεται με τον βιολονίστα Δημήτρη Παπαγιαννάκη, με τον οποίο έχουν συμπράξει εντός Ελλάδος αλλά και σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ. Πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, είναι επίσης καθηγήτρια μουσικής στο Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο και Λύκειο και καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχοντας ξεκινήσει σπουδές στο βιολί στο Ελληνικό Ωδείο σε ηλικία 12 ετών, ο Δημήτρης Παπαγιαννάκης έκανε παράλληλα σπουδές Aνώτερων Θεωρητικών, Αρμονίας και Αντίστιξης και συνέχισε με μεταπτυχιακά στο Trinity College of Music του Λονδίνου. Το 2002 κέρδισε το διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Trinity College of Music με το Frasodi Trio, με το οποίο έδωσαν συναυλία στο Saint Martin’s-in-the-Fields του Λονδίνου. υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου του φεστιβάλ La Ferte Saint Aubin στη Γαλλία, και από

το 2003 ήταν μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου Arte a Tre. Σήμερα συνεργάζεται με την πιανίστρια Μαρία Τασσοπούλου και τον βιολιστή Στάμο Σέμση. Είναι επίσης μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Aquartet και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ διδάσκει στο Ωδείο του Κολεγίου Αθηνών και στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Παίζει με βιολί J.B Vuillaume του 1850.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009, 01:14