Μαρινέλλα - Το μιούζικαλ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 14:48
Μαρινέλλα - Το μιούζικαλ
Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μαρινέλλα. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού στο Παλλάς. Μαρινέλλα. Μια σημαντική ερμηνεύτρια με σπουδαία φωνή. Μια εμβληματική εικόνα. Ένα αρχέτυπο θηλυκότητας. Η Μαρινέλλα δεν μπορεί να αξιολογηθεί με μουσικολογικούς όρους, γιατί είναι μια βαθειά εγγραφή στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Για τις γενιές που μεγάλωσαν από το '70 και μετά, η Μαρινέλλα αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη μουσική ζωή της Ελλάδας. Για την κουλτούρα μας γενικότερα. Από τον τρόπο που ερμηνεύει τα τραγούδια της μέχρι τα ρούχα που φοράει κάθε εποχή, αλλά και για τις επιλογές ζωής που έκανε, αποτέλεσε πρότυπο (πολλές φορές επαναστατικό) για στρατιές Ελληνίδων.

Η χειραφέτηση της Ελληνίδας από την κουζίνα και τα οικιακά και η πορεία της στην ελεύθερο και ισότιμο αυτοπροσδιορισμό συμπίπτει με την πορεία της Μαρινέλλας από την ακίνητη τραγουδίστρια του λαϊκού πάλκου που σιγοντάρει τον παρτενέρ της, στη γνωστή μας μοναχική γυναικεία φιγούρα που παίρνει την ευθύνη να σταθεί μόνη στο φως του προβολέα και να εκθέσει στο κοινό έναν πρωτόγνωρο ερωτισμό. Τον ερωτισμό μιας γυναίκας που δεν επιζητά έναν άνδρα αφέντη αλλά έναν ισότιμο εραστή. Αυτό ήταν που ανέβασε την Μαρινέλλα στο επίπεδο του συμβόλου. Μια γυναίκα χειραφετημένη και ταυτόχρονα απόλυτα θηλυκή και μητρική.

Το μουσικό έργο «Μαρινέλλα- Το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών. Οι δύο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία και η τρίτη ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελε να γίνει μύθος. Τον ρόλο της Μαρινέλλας υποδύεται φυσικά η Μαρινέλλα και μια νεαρή ηθοποιός που κάνει την παιδική της ηλικία. Οι βασικοί ανδρικοί ρόλοι παίζονται από τον Μέμο Μπεγνή και τον Αντώνη Λουδάρο και ο θίασος συμπληρώνεται από δέκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές.

Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλούν παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους. Κι έτσι οι σημαντικότερες επιτυχίες της γίνονται ορόσημα για τη ζωή της Ειρήνης και της Μαρίας αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ελληνίδων.

Εκτός από τη Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής, Τζένη Μπότση κ.ά.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης


ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20, 25, 30, 40, 45, 50, 60, 70, 80 €\

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00 -20.00

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 15:17