Ματίας Γιουνγκ: Πώς μπορεί ένα σπίτι να πετάει;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 12:21
Ματίας Γιουνγκ: Πώς μπορεί ένα σπίτι να πετάει;
Ο Ματίας Γιουνγκ (Matthias Jung) πήγε ένα βήμα πάρα πέρα τον αιώνιο πόθο του ανθρώπου να πετάξει. «Οικοδόμησε» σπίτια που πετάνε, και ως δομικά υλικά χρησιμοποίησε κομμάτια από φωτογραφίες που έχει τραβήξει.

Χρησιμοποίησε την τεχνική του κολάζ για να κατασκευάσει καινούργιες πραγματικότητες και στη σειρά έργων του έδωσε την ονομασία «Η χαρτογραφία του ουρανού».Ο Ματίας - του οποίου το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο είναι zabadu - γεννήθηκε το 1972 και ζει με τη σύζυγό του και τον μικρό γιο τους στο Σβάικχαϊμ, κοντά στη Στουτγάρδη, στου οποίου το κολλέγιο σπούδασε ντιζάιν. Εξομολογείται ότι του αρέσει να κάνει διαδρομές με τα πόδια, να παίζει θέατρο, τα μύρτιλα, τα μικρά νησιά κι οι καλές συζητήσεις.

«Για μένα, η ζωή ποτέ δεν ήταν κάτι το αυτονόητο. Γι' αυτό είμαι ανοιχτός σε καινούργιες προοπτικές και πειράματα» δηλώνει.

Για τη σειρά έργων του «Η χαρτογραφία του ουρανού» εξηγεί ότι «ένα κτήριο πρέπει κατ' αρχάς να είναι σταθερό και αξιόπιστο πριν μπορέσω να προσθέσω μια “αταξία”, να το κάνω να πετάξει, παραδείγματος χάρη. Κατά μία έννοια, υφαίνω φανταστικές πραγματικότητες στα καθημερινά αντικείμενα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 12:26