Από τη Μάρλεν Ντήτριχ στα pop και rock hits του’90 

24 Μαρτίου 2009 θέατρο Badminton 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το τσάρλεστον και η τζαζ του ’20 και του ’30 μπλέκονται με τη ρούμπα και τη σύγχρονη ποπ σε μια μουσική παράσταση με παλιομοδίτικη αισθητική.

1987, Βερολίνο – Μια άγνωστη δωδεκαμελής ορχήστρα παίζει το In the evening when the lights are aglow του Fred Raymond στο φουαγιέ του Theaterball του Βερολίνου, με μια διάθεση νοσταλγίας για τη «ξεχασμένη» μουσική της δεκαετίας του ’20. Οι θεατές δεν προχωρούν ποτέ στην κεντρική αίθουσα της παράστασης, αλλά παραμένουν στο χώρο υποδοχής μαγνητισμένοι από τον παλιό ήχο και τη γοητευτική φωνή του νεαρού τραγουδιστή. Στο τέλος, το γκρουπ αναγκάζεται να επαναλάβει το πρόγραμμά του. Kαι έτσι έγινε η αρχή για το περιπετειώδες ταξίδι του Γερμανού βαρύτονου Μax Raabe και της Palast Orchester στα διαμάντια του μεσοπολέμου, στη χρυσή εποχή της Marlene Dietrich, στους ρυθμούς του foxtrot, της κουβανέζικης ρούμπας και του αισθησιακού τάνγκο.

Ένα ταξίδι που οδήγησε 20 χρόνια μετά αυτόν και την ορχήστρα του στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, μεταξύ αυτών και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ανατρεπτικός, απολαυστικός, λαμπερός και ευέλικτος, ο Raabe μπορεί πλέον να επιλέγει με φεγγαρόφωτη ειρωνεία και μοναδικό στιλ τους συνδυασμούς που θέλει από τα 400 τραγούδια του ρεπερτορίου της ορχήστρας του, συνδυάζοντας ακόμα και το Oops…I did it again της Britney Spears με το ρομαντικό Dream a little dream του ’31.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης