O πλανήτης γη στο οικολογικό σταυροδρόμι είναι το θέμα του 7ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργανώνει στα Χανιά το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη.

Όπως επισημαίνουν σε σημείωμά τους οι διοργανωτές, «σε μια εποχή κορύφωσης της κλιματικής κρίσης, το μήνυμα της περιβαλλοντικής αφύπνισης απαιτείται να φτάσει στους περισσότερους δυνατούς παραλήπτες. Η αφίσα ως “πομπός”, διαδραματίζει τον δικό της ρόλο σε αυτή την πανανθρώπινη προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και η κάθε αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο, που θα αναλύει το περιεχόμενο και τον στόχο της. Η πρόσκληση αφορά κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των γραφικών και εικαστικών τεχνών.

Οι 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• 2.000 ευρώ ο πρώτος νικητής

• 1.500 ευρώ ο δεύτερος νικητής

• 1.000 ευρώ ο τρίτος νικητής

Οι αφίσες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας για έναν χρόνο, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.

Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τυπογραφία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο email: typography.poster@gmail.com. Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από την φόρμα συμμετοχής και από μια σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις). Το όνομα και των δύο αρχείων θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο των διαγωνιζόμενων, ενώ κάθε συμμετέχοντας έχει τη δυνατότητα αποστολής ενός μόνο, πρωτότυπου έργου, που δεν έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό.

Η αφίσα πρέπει να φέρει το λογότυπο του μουσείου, είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το λογότυπο εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης