Το «νέο αίμα» τριών μεγάλων Ακαδημιών Χορού παρουσιάζει Τέσσερις λαμπερές παραστάσεις μπαλέτου για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη)
‘Ωρα Έναρξης: 16:00 & 20:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο εορταστικός κύκλος παραστάσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής» σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εταιρία Elva Events παρουσιάζει για τη νέα χρονιά –υπογράφοντας η ίδια την παραγωγή- τέσσερις εντυπωσιακές παραστάσεις κλασσικού χορού. Τέσσερα λαμπερά γκαλά χορού που θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(Αίθουσα Αλ.Τριάντη) που προκύπτουν μέσα από την σύμπραξη- για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς – τριών εκ των μεγαλύτερων και σπουδαιότερων Ακαδημιών Μπαλέτου σε όλο τον κόσμο.

Την Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας, τη Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Covent Garden του Λονδίνου και την Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Τα «φυτώρια» από όπου αναδείχθηκαν τα περισσότερα «Ιερά Τέρατα» του χορού μέχρι σήμερα. Στη διάρκεια των παραστάσεων θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε την υψηλή τεχνική των τελειοφοίτων, κυρίως, από τις τρεις Μεγάλες Ακαδημίες σε 4 παραστάσεις (Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 16:00 και βράδυ στις 20:00).

Από κλασικής πλευράς το πρόγραμμα του Bolshoi (Μπολσόϊ) προσφέρει αποσπάσματα από το σπάνια εμφανιζόμενο εκτός Ρωσίας μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την αξιαγάπητη δική τους «Κακοφυλαγμένη Κόρη» σε χορογραφία Yury Grigorovich (Γιούρι Γκριγκορόβιτς). Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας προτείνει την Paquita (Πακίτα) και το Θέατρο La Scala αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη».
Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, η Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας παρουσιάζει μια ειδική προσφορά με άδεια του Χορογραφικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και του New York City Ballet σε μουσική J. S. Bach την “Τέχνη της Φούγκα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Covent Garden έρχεται με αποσπάσματα από το περίφημο «Danses Concertantes» του Kenneth MacMillan ( Κένεθ Μακ Μίλλαν) σε μουσική Dmitri Shostakovich (Ντμίτρι Σοστακόβιτς), ενώ το Θέατρο La Scala του Μιλάνου με το «Βραδινά Τραγούδια» του Antonín Dvořák (Άντονιν Ντβόρακ) σε χορογραφία Jiří Kylián (Γ. Κίλιαν).

Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις υψηλού αισθητικού, καλλιτεχνικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου από τρείς από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες Ακαδημίες Μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Τέσσερις λαμπερές βραδιές κλασσικού χορού -το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου(Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 16:00 και βράδυ στις 20:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(Αίθουσα Αλ.Τριάντη) – που θα συζητηθούν.

‘Ωρα Έναρξης: 16:00 & 20:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Πληροφορίες: ELVA Events- 210 6728080

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Απογευματινές παραστάσεις (16:00)
€30 – €40 – €50 – €60 (Διακ/νη Ζώνη)

Φοιτητικά – Παιδικά
Έκπτωση 50% επί της τιμής κάθε ζώνης

Βραδινές παραστάσεις (20:00)
€38 – €48 – €58 – €70 (Διακ/νη Ζώνη)

Φοιτητικά – Παιδικά
Έκπτωση 50% επί της τιμής κάθε ζώνης

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
• Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών & Ομήρου 8
• Τηλεφωνικά στο 210 7282333
• Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης