Με μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, τον Μανώλη Μητσιά, η Νομαρχία Πειραιά ολοκληρώνει το πολιτιστικό της ταξίδι και μαζί τον κύκλο ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού, που για οκτώ συνεχή καλοκαίρια προσέφερε μοναδικές στιγμές πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Από το 2003 με το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Ανάσες» που το 2006 ανανεώθηκε και μετονομάστηκε σε «Στην Νομαρχία Πειραιά οι μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι», ο πολιτισμός έκανε στάση σε κάθε γωνιά του ευρύτερου Πειραιά, σε κάθε νησί του Αργοσαρωνικού, στα ακριτικά Κύθηρα και Αντικύθηρα με εκδηλώσεις που ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητα και ακτινοβολία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναυλίες με κορυφαία σχήματα και καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις από όλο το φάσμα της σκηνικής δημιουργίας, ακούσματα υψηλής αισθητικής από την Ορχήστρα Σαξοφώνων της νομαρχίας και μια πληθώρα ακόμα σημαντικών εκδηλώσεων, όλες ανοιχτές για το κοινό, ομόρφυναν τα καλοκαιρινά μας βράδια, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα, ότι ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και μπορεί να φτάσει παντού.

Ένας τέτοιος δυνατός και καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, που αγκαλιάστηκε ζεστά από τους πολίτες και επισκέπτες της Νομαρχίας Πειραιά, δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά παρά με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Έναν καλλιτέχνη που στα σαράντα χρόνια της αδιάλειπτης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και ποιητές της χώρας και έχει εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.

Απλός, σεμνός, άξιος, αγαπημένος σε όλους ο Μανώλης Μητσιάς θα εμφανιστεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά, για μια ξεχωριστή μελωδική περιπλάνηση στους δρόμους που χάραξαν οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, όπως οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καρούζος, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος και οι συνθέτες Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Πιρόγα», η «Ελευσίνα», το «Ποτέ», «Ο Γιάννης ο φονιάς», τα «Χέρια», το «Μη ρωτάς», η «Μικρή Ραλλού» αλλά και κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Μητσιά με τίτλο «Ένα τσιγάρο και ένας ψεύτης», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σ’ αυτή τη μαγευτική βραδιά.

Τον καταξιωμένο τραγουδιστή συνοδεύει επί σκηνής η νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Μάγδα Πένσου, καθώς και ορχήστρα με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8.30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης