Μέγκαν Μαρκλ: Απήγγειλε στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο podcast της

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 19:31
Μέγκαν Μαρκλ: Απήγγειλε στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο podcast της

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος». Με αυτόν τον αιχμηρό στίχο του Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, αποφάσισε να «κλείσει» η Μέγκαν Μαρκλ την πρώτη σεζόν του podcast της, "Archetypes".

«Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση, που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα», ανέφερε η Δούκισσα του Σάσεξ, εξηγώντας τον στίχο αυτόν που επέλεξε: «Επειδή μιλάμε για ταμπέλες και κουτάκια, στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας στριμώξουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε για τον στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Και πρόσθεσε: «Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν».

Ακούστε το εδώ:

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος». Το δίστιχο γράφτηκε το 1978 και προέρχεται από τον κύκλο ποιημάτων «Το κορμί και το σαράκι», ενώ έχει καταχωρηθεί στα «Μικρά ποιήματα» που κυκλοφόρησαν το 2004. Ήταν μάλιστα από τα αγαπημένα δίστιχα του σπουδαίου Θεσσαλονικού ποιητή γι΄αυτό και ζήτησε να γραφτεί πάνω στον τάφο του, όπως και έγινε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 19:51