Την εκτίμηση ότι δίπλα στον γενειοφόρο άνδρα στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης θα μπορούσε να υπάρχει άλλη μία μορφή που θα μπορούσε να μαρτυρήσει τον ένοικο του τάφου εξέφρασε η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Είναι γνωστό πως στο συγκεκριμένο Λόφο, στον Λόφο Καστά, έχουν βρεθεί ταφές και τα παλαιότερα χρόνια, άρα γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε στο χώρο ενός αρχαίου νεκροταφείου» υποστήριξε και αναφερόμενη στις αρχαιολογικές ανασκαφές και εργασίες είπε ότι «το μνημείο αποκαλύπτεται με γοργούς ρυθμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Μενδώνη εκτίμησε ακόμη ότι «πρόκειται για μία ανασκαφή που θα συζητηθεί για πάρα πολλά χρόνια και αναμένεται να απασχολήσει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας». Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με τον ένοικο του τάφου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι νωρίς ακόμα και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, ωστόσο μπήκα στον πειρασμό να πω ότι μία ενδεχόμενη αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, παραπέμπει σε μακεδονικό τύμβο. Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθέσεις και εμείς πρέπει να μένουμε στα δεδομένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης