Τρίτη ημέρα και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να έχει την ευκαιρία ο κόσμος να του πει το τελευταίο αντίο. Σήμερα Τετάρτη το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει από τις 10 το πρωί μέχρι και τις δύο το μεσημέρι. Κόσμος κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά, βρέθηκε στη Μητρόπολη τις δύο προηγούμενες ημέρες για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απώλειά του στις 2 Σεπτεμβρίου συγκλόνισε όχι μόνο τη χώρα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο χαμός του αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη είδηση, συνοδευόμενη από το πλούσιο βιογραφικό του σπουδαίου Έλληνα. Ταυτόχρονα, σε διάφορες ελληνικές πόλεις, ξεκίνησαν εκδηλώσεις προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος άφησε πίσω του τεράστια κληρονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες πολίτες ακόμα και ξένοι που ζουν στη χώρα μας ή βρέθηκαν για ολιγοήμερες διακοπές αυτή την περίοδο πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Άνθρωποι που μεγάλωσαν με τον μουσικό του πλούτο αλλά και νεότερα παιδιά που αγάπησαν το χάρισμά του, συγκλονισμένοι από τον θάνατό του, του είπαν «αντίο» αφήνοντάς του ένα λουλούδι. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου που χρειάστηκε να δοθεί παράταση στο λαϊκό προσκύνημα.

Στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα εκφωνήσουν επικήδειους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έπειτα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα ταξιδέψει από τον Πειραιά με πλοίο της γραμμής προς την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά. Η σορός του θα φτάσει στον προορισμό του στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης. Εκεί, με αυτοκινητοπομπή, θα προσεγγίσει τη Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή, προς τη Μητρόπολη, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι για λαϊκό προσκύνημα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά, και ο Μίκης Θεοδωράκης θα συνοδευτεί, μετά το πέρας της, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά, όπου και θα ταφεί μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης