Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Στο πλαίσιο της πολιτικής του να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών και να προσφέρει μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες του, το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει το MIRfestival 2012, από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MIRfestival, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων, θα παρουσιάσει στους χώρους του μουσείου την πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση- performans με τίτλο «Symphony of a missing room» των Σουηδών καλλιτεχνών Christer Lundahl & Martina Seitl.

Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο έχει ξεκινήσει πρόσφατα να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει» παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη performans που αφορά στη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, οπότε το μουσείο θα είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται 5 παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Η είσοδος στο μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, Τηλ.: 6932 055101, E- mail: leonie@mirfestival.gr).

Οι θεατές πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης, δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος στο μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mirfestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης