Η Μυγαλή του Τιερύ Ζονκέ εμπνέει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Το δέρμα που κατοικώ», η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τιερύ Ζονκέ Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία. Στη νέα του δουλειά συνεργάζεται ξανά με τον Αντόνιο Μπαντέρας, είκοσι χρόνια περίπου μετά την ταινία «Δέσε με», και εκπλήσσει, έχοντας επιλέξει να παρουσιάσει μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης.

Συμπρωταγωνιστούν η Έλενα Ανάγια («Μίλα της») και η Μαρίζα Παρέδες («Η ζωή είναι ωραία»). Με τη γυναίκα του να έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, ο δρ Ρομπέρ Λέντγκαρντ, διαπρεπής πλαστικός χειρουργός, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο δέρμα, που θα μπορούσε να την είχε σώσει. Μετά από δώδεκα χρόνια, κατορθώνει να κατασκευάσει ένα δέρμα που αποτελεί ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση.

Εκτός από τα χρόνια που ξοδεύει στην έρευνα και στα πειράματά του, ο Ρομπέρ χρειάζεται τρία ακόμα πράγματα: κανέναν ενδοιασμό, έναν συνεργό κι ένα ανθρώπινο πειραματόζωο. Οι ενδοιασμοί δεν υπήρξαν ποτέ πρόβλημα. Η Μαρίλια, η γυναίκα που τον φρόντιζε απ’ τη μέρα που γεννήθηκε, είναι η πιο πιστή συνεργός. Όσο για το ανθρώπινο πειραματόζωο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου από την Odeon.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης