Μια μοναδική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Πόλης. Στις 18 Ιουλίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας συνθέτης, θα συναντηθεί με την παγκόσμια Μαρία Φαραντούρη σε μια συναυλία υψηλής αισθητικής.

Ήταν όνειρο και των δύο μεγάλων καλλιτεχνών από την αρχή σχεδόν της σταδιοδρομίας τους να συναντηθούν επάνω στη σκηνή. Η Μαρία όμως συνάντησε και έγινε η μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, συνεργάστηκε με τον Τζον Ουίλλιαμς, τραγούδησε με τις σπουδαιότερες ορχήστρες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, την ίδια στιγμή που ο Μικρούτσικος έγραφε μουσική για πρωτοποριακά θέατρα στην Ευρώπη και συμμετείχε στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, συνεργαζόμενος στο τραγούδι με τους μεγάλους τραγουδιστές της γενιάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόσχεση για συνεργασία ανανεωνόταν συνεχώς, όταν οι δύο καλλιτέχνες συναντούσαν ο ένας τον άλλο στις παράλληλες διαδρομές τους. Και φέτος τελικά το αποφάσισαν. Και ο Θάνος θα παίξει για χάρη της τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη και του Μάνου, θα παίξει Κουρτ Βάιλ που η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει με μοναδικό τρόπο, ενώ η Μαρία θα ερμηνεύσει την Ελένη, τη Θεσσαλονίκη, τη Θάλασσα, τον Σταυρό του Νότου κι άλλες αγαπημένες επιτυχίες. Στη συνάντηση των δύο συμμετέχει και ο τραγουδιστής του Σταυρού του Νότου, ο Γιάννης Κούτρας. Ο Γιάννης Κούτρας συνδυάζει την ωριμότητα με τη φρεσκάδα, δίνοντας ένα μείγμα εκρηκτικό.

Ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και ο Θοδωρής Οικονόμου(πιάνο), δύο σολίστ ευρωπαϊκού επιπέδου, δίνουν την ευκαιρία στον Μικρούτσικο να παρουσιάσει τα τραγούδια του μ΄ έναν νέο πρωτότυπο τρόπο, εμπλουτισμένο με αυτοσχεδιασμούς που στηρίζονται στη δεξιοτεχνική ικανότητα των εκτελεστών.

18 Ιουλίου Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Εισιτήρια κανονικά 15€, εισιτήρια φοιτητικά- παιδικά 12€
Εισιτήρια Προπώλησης 12€
Σημεία Προπώλησης: Discover Πατρέως 2610624916, Musical – Ρήγα Φεραίου 2610 620222, Οπτικά Καραμούζης 2610221989).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης