Ο γνωστός για τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του που στοχεύουν στην ευαισθητοποίησή μας στα θέματα της κλιματικής αλλαγής Olafur Eliasson, αντιδρώντας στην περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης για να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση της πανδημίας, φιλοτέχνησε ένα σκίτσο ελπίδας το οποίο αφιέρωσε σε όλους όσοι ταλανίζονται.
 
Έχοντας στο κέντρο μια εικόνα του κόσμου, διακοσμημένη με τη λέξη «Boom», το σκίτσο του Ισλανδο-δανού καλλιτέχνη μας προτρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα για δημιουργικότητα, φροντίδα και ικανοποίηση. Στο σκίτσο, καρδιές και άστρα ως σύμβολα θετικής διάθεσης και ελπίδας, αλλά και οι λέξεις «παρελθόν» και «μέλλον» γύρω από τη γήινη σφαίρα.
 
Με πολλούς να αισθάνονται απομονωμένοι, να υποφέρουν από μοναξιά και απελπισμένα να ζητούν βοήθεια, ο Eliasson μας ενθαρρύνει, μέσω της τέχνης και του ντιζάιν, να έρθουμε πιο κοντά και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Eliasson μοιράστηκε μια σέλφι με τον ίδιο να κρατά το σκίτσο καθώς και ένα timelapse βίντεο της δημιουργίας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης