Ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ελληνικής ζωγραφικής και στα μυστικά που κρύβονται πίσω από τον καμβά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι αποφασίσουν το Σάββατο, 5 Μαρτίου, στις 11.00 να βρεθούν στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο Άλσος Στρατού, στο Γουδή.

Εκεί που φιλοξενούνται προσωρινά και οι μόνιμες συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – λόγω της επέκτασης του κεντρικού κτιρίου της οδού Βας. Κωνσταντίνου – η διευθύντρια του ιδρύματος, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα θα ξεναγήσει το κοινό στα εκτεθειμένα έργα ζωγραφικής, ενώ εν συνεχεία θα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή ψηφιακή ξενάγηση στον εικαστικό κόσμο του Ελ Γκρέκο, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια «έκθεση» που έχει μεταφέρει στην Αθήνα τα πιο σημαντικά μνημειακά έργα του Γκρέκο τα οποία είναι αδύνατον ταξιδέψουν είτε λόγω μεγέθους είτε γιατί βρίσκονται σε ναούς και θρησκευτικά ιδρύματα μέσω φωτογραφικού υλικού υψηλής ανάλυσης που παραγγέλθηκε ειδικά για το πρόγραμμα και προβάλλεται σε μια τεράστια οθόνη, ενώ η φωνή της κ. Λαμπράκη -Πλάκα και η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύουν τους θεατές σε αυτή την ξεχωριστή παρουσίαση που έχει ως στόχο όχι μόνο την ανάλυση των έργων του σπουδαίου κρητικής καταγωγής ζωγράφου αλλά και την ένταξή τους σε καλλιτεχνικό, ιστορικό, κοινωνικό και ιδεολογικό τους πλαίσιο.

Ειδικά για την συγκεκριμένη ξενάγηση το εισιτήριο θα είναι μειωμένο για όλους (3 ευρώ), ενώ με έκπτωση θα διατίθενται στο πωλητήριο και οι εκδόσεις της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης