Στο θέατρο Προσκήνιο για τη χειμερινή περίοδο 2012- 2013 θα παρουσιαστεί ο κωμικός μονόλογος των Ντίνου Σπυρόπουλου, Γιώργου Γαλίτη, Βλαδίμηρου Κυριακίδη, «MNIMONIMOUS», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, με τον ίδιο στον ρόλο του Mnimonimous.

Ο mnimonimous δεν είναι άλλος από τον Αριστοτέλη. Έναν απλό, τυπικό, καθημερινό, άνεργο Έλληνα, που άλλαξε ταυτότητα, αφού δεν μπορούσε να είναι αυτός που είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της προσωπικής του κρίσης που ταυτόχρονα είναι και πανελλαδική: με ρούχο μόνο την ελληνική σημαία και από μέσα γυμνός, βγαίνει στο μπαλκόνι και αρχίζει τον δικό του προεκλογικό αγώνα. Το Δρομοκαΐτειο γίνεται το αρχηγείο του. Τα στενά σύνορα όμως του θεραπευτηρίου δεν μπορούν να κρατήσουν τον mnimonimous. Πηδάει τη μάντρα και εξαφανίζεται. Τον εντοπίζουμε μέσα σε ένα θέατρο, όπου έχει σταματήσει την κανονική παράσταση και δίνει τη δικιά του.

Μέσα από το χιούμορ, ο mnimonimous καυτηριάζει και σχολιάζει την καθημερινότητα του Έλληνα. Είναι ο μόνος που διάβασε το μνημόνιο, αφού κανείς βουλευτής –πολιτικός δεν ασχολήθηκε. Είναι ο Έλληνας που αντιστέκεται στις πολιτικές εξελίξεις και βλέπει ελπίδα μόνο μέσα στον σαρκασμό της πραγματικότητας και ελπίζει πως μέσα από τον αλληλοσπαραγμό των ελληνικών κομμάτων δεν θα καταλήξουμε σε εμφύλιο. Πιστεύει ότι η Ελλάδα διαθέτει δυνάμεις, οι οποίες, όταν δοθεί η αφορμή, δυστυχώς κάποια καταστροφή, μπορούν να λειτουργήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Mnimonimous. Διότι ο mnimonimous μπορεί. Ο mnimonimous είναι ασταμάτητος. Είναι ασυγκράτητος. Είναι αδίστακτος. Ποιος Σούπερμαν και ποιος Τσακ Νόρις! Mnimonimous!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Ντίνος Σπυρόπουλος-Γιώργος Γαλίτης- Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Στίχοι-Μουσική: PHYROSUN
Χορογραφίες: Ζελίνα Κιλίμη
Video – Μοντάζ : Κώστας Κιμούλης
Φωτισμοί: Lato b
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Πολυχρονόπουλος
Πρωταγωνιστεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Από Τετάρτη έως Κυριακή
Θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, τηλ. 2108252242.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης