Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Μόσχα η έκθεση «Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν – 2ος αιώνας π.Χ.».

Τη διοργάνωση της έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας, και θα έχει διάρκεια έως τις 6 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που εγκαινίασε την έκθεση, επισήμανε ότι επιλέχθηκε να αποσταλεί στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας «ένα έργο ξεχωριστό: ένα αντίγραφο που απεικονίζει πιστά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ένα έκθεμα πυθαγόρειας θέασης, εκείνη της απλότητας, όχι της απλοϊκότητας ή της απλουστευτικότητας, στη σκέψη και στη δράση».

Στα εγκαίνια παρέστη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, ο πρόξενος Ιωάννης Πεδιώτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο καθηγητής Ξενοφών Μουσάς και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης