Υπερέβη τις προσδοκίες το ποσό για το οποίο πωλήθηκε, την περασμένη εβδομάδα σε δημοπρασία στο Sotheby’s του Λονδίνου, φωτογραφία του Banksy. Και να φανταστεί κανείς, η φωτογραφία δεν έδειχνε καν το πρόσωπο του ανώνυμου Βρετανού καλλιτέχνη δρόμου! Ο οποίος προσέχει ιδιαίτερα να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, το «πορτρέτο» δεν δίνει περαιτέρω ενδείξεις. Η φωτογραφία του Κρις Λεβάιν (Chris Levine) δείχνει, σύμφωνα με τον Βρετανό φωτογράφο, το πίσω μέρος του κεφαλιού του Banksy, καλυμμένου με χούντι. Ήταν μία από τις έξι του Λεβάιν που παρουσιάστηκαν στη διαδικτυακή προσφορά «Chris Levine: Be Light» και οι εκτιμήσεις ανέβαζαν το ποσό που θα μπορούσε να πιάσει στα 3.700 με 6.200 δολάρια. Ο αγοραστής που πλειοδότησε κατέβαλε το ποσό των 43.600 δολαρίων!
    
Ο Βρετανός φωτογράφος είχε τυπώσει τέσσερις φορές τη φωτογραφία. Οι άλλες τρεις, σύμφωνα με την Art Newspaper, ανήκουν στον Banksy, τον ίδιο τον Λεβάιν και τον μουσικό Robert Del Naja. Το έως σήμερα ρεκόρ έργων Banksy σε δημοπρασία είναι τα 1,87 εκατομμύρια δολάρια αντί των οποίων πωλήθηκε το 2008 στο Sotheby’s της Νέας Υόρκης το «Keep it Spotless». Αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, αυτό το ρεκόρ θα καταρριφθεί τον Δεκέμβριο στο Sotheby’s του Λονδίνου, όπου το «Devolved Parliament» – στο οποίο τα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου απεικονίζονται ως χιμπατζήδες – αναμένεται να υπερβεί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
    
 
 
 
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης