ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΩΡΑ:20.30
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά, από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαρτίου, η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο ΤΡΙΑΝΟΝ όπου φέτος αρχής γενομένης από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 15.30, θα φιλοξενηθεί και ένας νέος, ανεξάρτητος κύκλος εκδηλώσεων υπό τον τίτλο ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, αφιερωμένος σε παιδιά και νέους.

Κατά τ’ άλλα το 2010 οι κινηματογραφικές και οι μουσικές επιλογές κάθε Τρίτη στο ΤΡΙΑΝΟΝ έχουν κοινό παρανομαστή την μουσική που πλάστηκε για τον κινηματογράφο ή απόκτησε από αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντεκα ξεχωριστές βραδιές στις οποίες μουσική με κινηματογραφικό χαρακτήρα συναντά σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης, που διατηρήθηκαν στη μνήμη και μέσω της μουσικής τους. Σημαντικές μουσικές, επιλεγμένες από ένα ευρύ φάσμα της τέχνης των ήχων, συνυπάρχουν αρμονικά με σημαντικές ταινίες, που στρέφουν το βλέμμα άλλοτε στο παρελθόν, άλλοτε στο παρόν.

Κορύφωμα η καταληκτική βραδιά του προγράμματος, στην οποία γιορτάζεται η επέτειος της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου μουσουργού και πιανίστα Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1949).

Το εναρκτήριο πρόγραμμα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, συνθέτουν ο «Σεπτέμβριος» του Νίκου Πλατύραχου και η προβολή της ταινίας Η Χορωδία του Χαρίτωνα (2005) του Γρηγόρη Καραντινάκη. Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Η συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων και του ΕΚΚ έχει από καιρό ξεπεράσει τα όρια της απλής σύμπραξης δυο θεσμικών φορέων του πολιτισμού.

Έχει πλέον εδραιωθεί και μετατραπεί η ίδια σε θεσμό με το Τριανόν μόνιμο κοινό χώρο φιλοξενίας για τους φιλόμουσους και τους σινεφίλ. Μας κάνει, έτσι, να νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας να προσφέρουμε ένα σύνθετο θέαμα-ακρόαμα και να συνυφάνουμε δυο φαινομενικά διακριτές απολαύσεις, αυτή του κινηματογράφου και αυτή της μουσικής, σε ένα χώρο οικείο και εύκολα προσβάσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο κύκλος εκδηλώσεων πραγματοποιείται, όπως πάντα, με την επιμέλεια και τις εισηγήσεις του κριτικού και ιστορικού μουσικής Γιώργου Β. Μονεμβασίτη.

Πώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΤΡΙΑΝΟΝ, Κορδιγκτώνος 21, τηλ: 210 8215469
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 8 € το φοιτητικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης