Το τραγούδι στο θέατρο!!!
Θέατρο ΚΑΠΠΑ 2010-2011
ΑΠΟ 8 ΜΕΧΡΙ 17 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ
ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ
ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ
ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον γενικό τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  εγκαινιάζεται σήμερα, 8 Οκτωβρίου, η χειμερινή περίοδος στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Δέκα ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις- προτάσεις με βασικό υλικό τραγούδια και μουσικές από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές σε δέκα βραδιές που υπόσχονται ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα σε συνυπάρξεις και ερμηνείες που ξεχωρίζουν.

Μια συνειδητή προσπάθεια για μια άλλη αντίληψη στην ερμηνεία μουσικών και τραγουδιών που ξεχώρισαν στον χρόνο. Μια προσπάθεια να προστατευτεί κάθε δημιούργημα που δικαιούται να έχει μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Μουσικό Οκτώβριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες : Ρίτα Αντωνοπούλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Χρήστος Ζερμπίνος, Κώστας Θωμαίδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Χαρά Κεφαλά, Σία Κοσκινά, ΄Αλκης Κούρκουλος, Μίλτος Λογιάδης, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώτα Νέγκα, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Παπαχριστούδης, Νίκος Πλατύραχος, Τάνια Τρύπη , Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Χαρούλης κ.ά..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 και ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ώρα 21.00
ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ « Πάω να πω στο σύννεφο»
Συμμετέχει ο ΤΑΣΟΣ ΜΥΣΙΡΛΗΣ

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη.
Συμμετέχει 4μελής ορχήστρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ώρα 21.00
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ
Πιάνο ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ

Ο Κώστας Θωμαΐδης σε ένα κύκλο τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου γραμμένα για το θέατρο. Παράλληλα ένας κύκλος αγαπημένων τραγουδιών του εξαιρετικού ερμηνευτή ολοκληρώνει το πρόγραμμα μιας ιδιαίτερης βραδιάς. Ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου [πιάνο] επικεφαλής ενός μουσικού τρίο [πιάνο, ακορντεόν, τσέλο].

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ώρα 21.00
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ « Νίκος Γκάτσος – Στον ουρανό σαν άστρο θα χαθώ»

Πιάνο ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Μπέζος, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Στον ουρανό σαν άστρο θα χαθώ».
Ο ηθοποιός μάς ταξιδεύει στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου, άλλοτε τραγουδώντας άλλοτε διαβάζοντας κι άλλοτε «υποδυόμενος» στιγμές από τραγούδια, συχνά με αρκετή δόση χιούμορ.  Επίσης, θα προβληθεί video με υλικό από το έργο του Νίκου Γκάτσου.

ΤΡΙΤΗ 12 και ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 21.00
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ «΄Εχω ένα σχέδιο…»

Ο νέος συνθέτης ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ σε δύο μοναδικές βραδιές σε αγαπημένα του τραγούδια από το θέατρο -αλλά και δικά του τραγούδια- με τίτλο «΄Εχω ένα σχέδιο…»

Προσκεκλημένοι του τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς η ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ. Μαζί τους ο ηθοποιός ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ και οι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Μίνως Θεοχάρης – Νάντια Κοντογεώργη -Χρήστος Γεωργαλής – Κωνσταντίνος Ασπιώτης – Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Ελευθερία Μπενοβία.
Την εξαμελή ορχήστρα διευθύνει ο ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ώρα 21.00
ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΥΡΑΧΟΣ «Ονειρογραφία…»

Συμμετέχει το κουαρτέτο «Οίστρον»
Τραγούδι ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 21.00
Μ. ΛΟΓΙΑΔΗΣ – Χ. ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ

Μια σπάνια όσο και πρωτότυπη συνάντηση. Ο μαέστρος ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ στο πιάνο και ο σολίστ του ακορντεόν ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ, σε ένα ταξίδι σε μουσικές που αγάπησαν και αγαπήσαμε.
Στη μουσική παράστασή τους στη σκηνή του ΚΑΠΠΑ, οι δύο δημιουργοί ερμηνεύουν με συγκλονιστικό τρόπο μεταξύ άλλων μουσικές των: Ch. Chaplin , C. Gardel , A. Piazzolla, E. Satie, Ν. Πλατύραχου, L. Bacalov , D. Shostakovitch , Μάνου Χατζιδάκι.


ΣΑΒΒΑΤΟ 16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
« Μικρά νυχτερινά μυστικά… »

Επτά ηθοποιοί με εξαιρετικές φωνές, σε μια βραδιά έκπληξη. Εδώ τα τραγούδια δημιουργούν μια ιστορία που την ακούμε με τον ιδιαίτερο ερμηνευτικό τρόπο των ηθοποιών.

Μικρές στιγμές ποίησης αλλά και όσα θα ακολουθήσουν τον χειμώνα στο θέατρο ΚΑΠΠΑ συμπληρώνουν το υλικό της βραδιάς. 

Με την παράσταση «Μικρά νυχτερινά μυστικά…» ολοκληρώνεται ο κύκλος του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και μας εισάγει στον θεατρικό γεμάτο εκπλήξεις καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου ΚΑΠΠΑ.

Συμμετέχουν: ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑ, ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ , ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ. Ο ΑΛΚΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ σε μικρά ποιητικά στιγμιότυπα.

Δ/ση ορχήστρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Προπώληση Εισιτηρίων: Θέατρο ΚΑΠΠΑ 210 8831068
www.ticketservices.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης