Εν αναμονή της απόφασης για το άνοιγμα το μουσείων, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη διαδικτυακή ξενάγηση στους χώρους του, αλλά και την παρουσίαση μοναδικών έργων, που κρύβουν πίσω τους μια ιστορία.

Στο επεισόδιο αυτό της σειράς Close Ups Season #2, ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, επιμελητής της Πινακοθήκης Γκίκα επιλέγει να μιλήσει για το έργο του Φώτη Κόντογλου «Αίας και Οδυσσέας» που φιλοτεχνήθηκε το 1935 και ενσωματώνει τις βασικές αρχές της Ελληνικής τέχνης του Μεσοπολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Η σειρά CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη, τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιθυμία όλων μας να βρεθούμε ξανά κοντά στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας Στα νέα επεισόδια της σειράς CLOSE UPS Season #2, αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη και πρωταγωνιστές αντικείμενα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Γκίκα και του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης