Ένα ζευγάρι Γερμανών ανακοίνωσε πως από σήμερα εγκαινιάζει ένα μουσείο αφιερωμένο στο διάσημο ροκ συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς, το οποίο θα εδρεύει στην κωμόπολη Λίχοβ, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Πολλές χιλιάδες» αντικείμενα, μεταξύ τους τα αμφιλεγόμενα ουρητήρια με τη μορφή ανοικτών χειλιών –όπως είναι το σήμα του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος-θα εκτίθενται στο μουσείο, σε απόσταση 50 χλμ. από το Αμβούργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προ ολίγων μηνών τα ουρητήρια αυτά είχαν προκαλέσει την οργή πολλών εκ των 10.000 κατοίκων της πόλης και η αντίθεσή τους αυτή είχε αποτυπωθεί σε άρθρα σε πολλές εφημερίδες του κόσμου.

«Είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε», ειρωνεύθηκε η Μπίργκιτ Σρέντερ, συνιδρυτής του μουσείου, προσθέτοντας: «Υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται από μακριά για να τα χρησιμοποιήσει».

Το μουσείο φιλοξενεί επίσης όργανα, δίσκους, βιβλία και αφίσες, καθώς και ένα μπιλιάρδο με τις υπογραφές των μελών του συγκροτήματος, που το είχε πάρει μαζί του σε μία από τις περιοδείες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζεύγος ευελπιστούσε ότι ένα μέλος των Ρόλινγκ Στόουν θα παρευρισκόταν τελικά στα εγκαίνια, αλλά θα χρειασθεί να αρκεσθεί στην παρουσία της Μπλόντι Τσάπλιν, μέλους της χορωδίας που συνοδεύει το συγκρότημα και την οποία αναμένουν.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους Ρόλινγκ Στόουνς.

Το πρόβλημα είναι πως δεν αποφασίζει το συγκρότημα, αλλά ο μάνατζέρ του, πιστεύουμε πως εάν βρεθούν ποτέ στα περίχωρα, θα έλθουν να το δουν», τονίζει η Σρέντερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης